István, Vajk
17 °C
34 °C

Megint kiválasztjuk az év internetes bankját

2002.11.06. 15:48
Az Index.hu Rt. és a Hewlett-Packard Magyarország Kft. 2002-ben ismét megrendezi Az év internetes bankja Magyarországon versenyt. A két cég közös sajtótájékoztatóján elhangzottt, hogy az idei versenyre - amelynek két fő támogatója a Pannon GSM és a Wallis Motor - kilenc, internetes lakossági szolgáltatást nyújtó pénzintézett nevezett be.
A díjat 2001-ben osztották ki először. Akkor az OTP szerezte meg Az év internetes bankja Magyarországon címet, amelyet egy évig használhatott; a CIB rendszere kapta a legígéretesebb szolgáltatásnak, a HBW Expressz Takarékszövetkezet pedig a legjobb technológiai környeztért járó különdíjat. A kedvező szakmai és sajtóvisszhangok köszönhetően, valamint a résztvevő és az időközben megújult vagy teljesen új szolgáltatásokkal jelentkező pénzintézetek megjelenési igénye arra indította a rendezőket, hogy idén is kiírják a pályázatot.

A versenyen indulhat bármely Magyarországon működő, hazai magánfelhasználóknak interneten elérhető banki szolgáltatást kínáló pénzintézet. A szakmai értékelő bizottság az írásos dokumentációkat és a prezentációkat jól megvizsgálja, aztán december 3-án ünnepélyes keretek között díjátad.

Az verseny célja, hogy népszerűsítse az internetes banki szolgáltatásokat, megismertesse a fejlesztőkkel az aktív és potenciális felhasználók véleményét, tapasztalatait, igényeit. A pályázatkiírók szándéka, hogy a versenyben induló bankok és az online banki szolgáltatásokat használók között még szorosabb legyen az együttműködés.

A 2002-es verseny résztvevői között van a Budapest Bank, a CIB Bank, a Citibank, az EuroDirekt, a HWB Expressz, a Inter-Európa Bank, a Kereskedelmi és Hitelbank, a Raiffeisen Bank és az OTP is.

Az idei verseny védnökei: Magyar Bankszövetség, Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete. Támogató a a Pannon GSM és a Wallis Motor.