Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Kész megküzdeni a fogyasztóvédőkkel a Neckermann

2006.07.26. 16:26
A Neckermann kész igazolni működésének törvényességét. Az utazási iroda arra reagált, hogy a FEOSZ közérdekű kereset beindítását jelentette be ellene amiatt, mert árajánlataiban nem az utazás árának teljes költségeit tünteti fel.
A Neckermann Utazás Kft. kész arra, hogy bármely bírósági vagy hatósági eljárás során igazolhassa működése törvényességét - jelezte az utazási iroda. A cég közleményében arra reagált, hogy a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) hétfőn közreadta: közérdekű keresetet indít az iroda ellen egy általuk pontatlannak tartott hirdetés miatt. A FEOSZ szerint a Neckermann átveri az utazókat - amikor árajánlataiban nem tüntet fel bizonyos járulékos költségeket -, akiknek gy a meghirdetett árnál jóval többe kerül a nyaralás. Ráadásul erről gyakran csak akkor értesülnek, amikor már fizetniük kell. A FEOSZ álláspontja szerint a magyarországi szabályozás alapján az utazási irodák kötelesek lennének a teljes körű tájékoztatásra.

"A Neckermann mindenkor törvényesen, a hatályos jogszabályokat és ügyfelei érdekeit messzemenően szem előtt tartva működött, ennél fogva készen állunk arra, hogy bármely bírósági vagy hatósági eljárás során igazolhassuk működésünk törvényességét" - áll az utazási iroda közleményében.

A FEOSZ szerint amikor a fogyasztó a szállást, utazást, étkezést, és az ezzel összefüggő szolgáltatásokat egy utazási irodától, utazási csomagban vásárolja meg, már az ajánlatból tudnia kell a teljes végösszeget. A szövetség álláspontja szerint a Neckermann egyik hirdetése ennek nem felelt meg. A fogyasztóvédők azt várják a pertől, hogy segít az embereknek a más utazási irodákkal kapcsolatos panaszaik ügyében is.

A Neckermann a sajtóból értesült arról, hogy a FEOSZ keresetet indít ellene, anélkül, hogy ezt megelőzően bármiféle kifogását közölte volna, illetve bármilyen előzetes konzultációt kezdeményezett volna - közölte az iroda. "A FEOSZ kerestében foglaltakat nem ismerjük, ezért arra jogi szakértőink bevonásával akkor tudunk reagálni, ha azt a bíróság részünkre megküldi" - áll az utazási iroda közleményében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?