Máté, Mirella
14 °C
30 °C

Kész megküzdeni a fogyasztóvédőkkel a Neckermann

2006.07.26. 16:26
A Neckermann kész igazolni működésének törvényességét. Az utazási iroda arra reagált, hogy a FEOSZ közérdekű kereset beindítását jelentette be ellene amiatt, mert árajánlataiban nem az utazás árának teljes költségeit tünteti fel.
A Neckermann Utazás Kft. kész arra, hogy bármely bírósági vagy hatósági eljárás során igazolhassa működése törvényességét - jelezte az utazási iroda. A cég közleményében arra reagált, hogy a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) hétfőn közreadta: közérdekű keresetet indít az iroda ellen egy általuk pontatlannak tartott hirdetés miatt. A FEOSZ szerint a Neckermann átveri az utazókat - amikor árajánlataiban nem tüntet fel bizonyos járulékos költségeket -, akiknek gy a meghirdetett árnál jóval többe kerül a nyaralás. Ráadásul erről gyakran csak akkor értesülnek, amikor már fizetniük kell. A FEOSZ álláspontja szerint a magyarországi szabályozás alapján az utazási irodák kötelesek lennének a teljes körű tájékoztatásra.

"A Neckermann mindenkor törvényesen, a hatályos jogszabályokat és ügyfelei érdekeit messzemenően szem előtt tartva működött, ennél fogva készen állunk arra, hogy bármely bírósági vagy hatósági eljárás során igazolhassuk működésünk törvényességét" - áll az utazási iroda közleményében.

A FEOSZ szerint amikor a fogyasztó a szállást, utazást, étkezést, és az ezzel összefüggő szolgáltatásokat egy utazási irodától, utazási csomagban vásárolja meg, már az ajánlatból tudnia kell a teljes végösszeget. A szövetség álláspontja szerint a Neckermann egyik hirdetése ennek nem felelt meg. A fogyasztóvédők azt várják a pertől, hogy segít az embereknek a más utazási irodákkal kapcsolatos panaszaik ügyében is.

A Neckermann a sajtóból értesült arról, hogy a FEOSZ keresetet indít ellene, anélkül, hogy ezt megelőzően bármiféle kifogását közölte volna, illetve bármilyen előzetes konzultációt kezdeményezett volna - közölte az iroda. "A FEOSZ kerestében foglaltakat nem ismerjük, ezért arra jogi szakértőink bevonásával akkor tudunk reagálni, ha azt a bíróság részünkre megküldi" - áll az utazási iroda közleményében.