Géza
-11 °C
-4 °C

Decembertől ismét lesz négynapos matrica

2003.10.17. 15:19
December közepétől ismét lehet vásárolni négynapos autópálya-matricát - jelentette be Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter. A matrica nyáron drágább, télen olcsóbb lesz; az engedményes ár az idén nyáron alkalmazott ezer forintossal nagyjából megegyezik majd - írja a Magyarorszag.hu.
A négynapos autópálya-matrica sikeres volt, ezért december közepétől immár rendszerbe illesztve, az év egészében meg lehet majd vásárolni azt - közölte Csillag István gazdasági miniszter. A matricát továbbra is a személyautósok és a D1-es kategóriákba tartozó egyéb járművek vezetői használhatják majd - írja a Magyarorszag.hu.

Nyáron drágább lesz

Az idei nyári adatok szerint a vásárlók több mint fele külföldi állampolgár volt. A matrica ára ezért, az eltérő kereslet miatt, magasabb lesz a nyári szezonban, mint "idényen kívül" - mondta a miniszter.

A téli, engedményes ár várhatóan az idei nyári árakhoz hasonló lesz - mondta a miniszter. Az idei négynapos, "zöld" autópálya-matrica, amelyet június 13-tól augusztus végéig lehetett használni, ezer forintba került, így várhatóan körülbelül ennyi lesz a jövő évi engedményes tarifa is, és ennél valamivel drágább a nyári.

Bár jövő évi matricákról van szó, a négynapos sztrádahasználatra feljogosító "igazolványt" már idén is használhatják az autósok. A gazdasági tárca tervei szerint december 15-e körül kerülnek ismét forgalomba ezek a matricák, így a karácsony előtti időszakban már használhatják azokat az autósok.