Szilárda
-4 °C
3 °C

A CIB lett 'Az év internetes bankja'

2002.12.09. 19:04
A CIB Bank Rt. online szolgáltatása nyerte az Index.hu Rt., a Hewlett-Packard Magyarország Kft. és a Nemzetközi Bankárképző Központ által adományozott "Az év internetes bankja Magyarországon" díjat. A díjat hétfő este adták át. Az online banki szolgáltatások versenyének különdíjait az OTP mobilbank, a Raiffeisen Bank nyerte, illetve az Inter-Európa Bank nyerte.
Idén rekordmennyiségű pályázat érkezett "Az év internetes bankja" versenyre. Tíz pénzintézet online szolgáltatása közül a CIB Internet Bank áttekinthető, összefogott felhasználói felületével és a legteljesebb szolgáltatásválasztékkal emelkedett ki. (A versenyre nevezett bankok teljes listája itt tekinthető meg.) A fődíjat, Baráth Etele zsűrielnök, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára adta át a CIB-nek. "Az év legígéretesebb internetes bankja" különdíjat a Raiffeisen Bank online szolgáltatása, míg "Az év mobilbankja" különdíjat az OTP Bank kapta. Az Inter-Európa Bank rendszere gyakorlati alkalmazhatóságáért kapott különdíjat.

A hétfő esti díjátadó rendezvényen a fővédnök Informatikai és Hírközlési Minisztérium nevében Bakonyi Péter helyettes államtitkár az internetes banki szolgáltatások fontosságáról beszélt. Mint mondotta, az internetes banki szolgáltatások fejlesztése az információs társadalom létrejöttének egyik fontos aspektusa.

A verseny fővédnöke volt még pénzügyminisztérium, védnöke a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete és a Magyar Bankszövetség. A versenyt támogatta a Wallis Duna és a Pannon GSM.

Az Index.hu Rt., a Hewlett-Packard Kft. és a Nemzetközi Bankárképző Központ tavaly írta ki először "Az év internetes bankja Magyarországon" pályázatot, akkor az OTP Bank szolgáltatása nyerte a fődíjat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!