Judit
3 °C
7 °C

A Westendben nyit az első Nordsee

2008.09.02. 10:49
Magyarországon is megnyitja első éttermét a német lánc, a Nordsee. Itthon eddig csak külföldi utakról ismerhettük a halakat árusító étteremláncot, mely a régióban már megjelent Prágában és Brnoban is.

Már évek óta pletykálják, hogy itthon is megnyitja első éttermét a tengeri halakat és tenger gyümölcseit árusító étteremlánc. Két éve már majdnem mindenki biztosra vette, hogy Magyarországra jönnek, de azóta sem jelentek meg a hazai piacon. A térségben egyelőre Csehországban nyitottak két éttermet, Prágában és Brnoban.

A hírek szerint több próbálkozás is volt, de nem találtak megfelelő partnert. Most azonban vége a várakozásnak, az első Nordsee étterem már néhány hét múlva nyithat. Egyik olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy az egyik plázában egy hatalmas Nordsee felirat látható. Elmentünk a Westendbe, hogy leellenőrizzük az információt, és valóban, a jelek szerint hamarosan megnyílik ott az első Nordsee. A pláza földszintjén, az éttermi szinten egy nagy tábla hirdeti, hogy ott nyitják az éttermet. Ezt az információt később a cégnél is megerősítették, arról azonban egyelőre nem árultak el részleteket, hogy pontosan mikor nyitnak, illetve mennyi időn belül, hány éttermet nyitnának Magyarországon.

Az Index olvasói egy nyár eleji szavazás szerint a halételeket árusító Nordsee étteremláncot várják a leginkább a külföldön megismert láncok közül. A német lánc akkor az első helyen végzett 3,67 ponttal.

A cég honlapján még nem jelölik, hogy hamarosan Budapesten is nyílik étterem, csak az derül ki, hogy a legközelebbi Nordsee Bécsben van. A magyar honlap pedig még nem készült el.

A Nordsee több mint százéves múltra tekint vissza, Európában több mint hatezer alkalmazottat foglalkoztat, az egyik legnagyobb étteremlánc. A cég három bolttípusban kínálja termékeit, az étterem és a snack üzletek mellett büféjellegű egységekbe is várja vendégeit. A Westendben lévő üzlet nagysága alapján arra következtetünk, ott valószínűleg büfé nyílik majd.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?