Huba
17 °C
33 °C
Index - In English In English Eng

A Westendben nyit az első Nordsee

2008.09.02. 10:49
Magyarországon is megnyitja első éttermét a német lánc, a Nordsee. Itthon eddig csak külföldi utakról ismerhettük a halakat árusító étteremláncot, mely a régióban már megjelent Prágában és Brnoban is.

Már évek óta pletykálják, hogy itthon is megnyitja első éttermét a tengeri halakat és tenger gyümölcseit árusító étteremlánc. Két éve már majdnem mindenki biztosra vette, hogy Magyarországra jönnek, de azóta sem jelentek meg a hazai piacon. A térségben egyelőre Csehországban nyitottak két éttermet, Prágában és Brnoban.

A hírek szerint több próbálkozás is volt, de nem találtak megfelelő partnert. Most azonban vége a várakozásnak, az első Nordsee étterem már néhány hét múlva nyithat. Egyik olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy az egyik plázában egy hatalmas Nordsee felirat látható. Elmentünk a Westendbe, hogy leellenőrizzük az információt, és valóban, a jelek szerint hamarosan megnyílik ott az első Nordsee. A pláza földszintjén, az éttermi szinten egy nagy tábla hirdeti, hogy ott nyitják az éttermet. Ezt az információt később a cégnél is megerősítették, arról azonban egyelőre nem árultak el részleteket, hogy pontosan mikor nyitnak, illetve mennyi időn belül, hány éttermet nyitnának Magyarországon.

Az Index olvasói egy nyár eleji szavazás szerint a halételeket árusító Nordsee étteremláncot várják a leginkább a külföldön megismert láncok közül. A német lánc akkor az első helyen végzett 3,67 ponttal.

A cég honlapján még nem jelölik, hogy hamarosan Budapesten is nyílik étterem, csak az derül ki, hogy a legközelebbi Nordsee Bécsben van. A magyar honlap pedig még nem készült el.

A Nordsee több mint százéves múltra tekint vissza, Európában több mint hatezer alkalmazottat foglalkoztat, az egyik legnagyobb étteremlánc. A cég három bolttípusban kínálja termékeit, az étterem és a snack üzletek mellett büféjellegű egységekbe is várja vendégeit. A Westendben lévő üzlet nagysága alapján arra következtetünk, ott valószínűleg büfé nyílik majd.