Mátyás
-6 °C
1 °C

Felszámolás indult Kunos Péter egyik cége ellen

2005.09.29. 08:10
Felszámolási eljárás indult a veszprémi székhelyű Bántai Kavicsbányák Kft. ellen. Az egyik tulajdobnos, a volt Agrobank-vezér Kunos Péter rossz üzletként jellemezte a befektetést.

A Veszprém Megyei Bíróság augusztus 2-ai hatállyal elrendelte a Bántai Kavicsbányák Kft. felszámolását. A hitelezők a céggel szembeni követeléseiket november elsejéig jelenthetik be a felszámolónál, a Ceres Rt.-nél.

A kft. egyik tulajdonosa 1996-os alapítása óta - egy másfél éves periódust nem számítva - Kunos Péter, az Agrobank-ügyben érintett egykori bankvezér. A cég létrejöttekor hivatalosan mindössze két hónapig működött, azután nem tudott megrendeléseket szerezni.

Akkor még nagy üzletnek tűnt a kavicskitermelés. Veszprém közelében ugyanis nem volt még bánya, és jelentős útépítések kezdődtek a környéken - mondta a Napi Gazdaságnak Kunos Péter.

A cég ügyvezetője, Vimola Mihály nem kívánt a lapnak nyilatkozni a felszámolásról. Vimola próbált megrendeléseket szerezni, a Veszprém megyei üzleti portál értesülései szerint 1999-ben töltésprizmákat vásárolt a Fejér megyei Hajmáskér volt szovjet laktanyájából, a területen azonban több bányát létesített, amelyről nem értesítette a hatóságokat. A területről a dolomit kitermelését - az önkormányzat felszólítása ellenére - 2000 tavaszáig folytatta.

A másodfokon eljáró bíróság 2004 szeptemberében jelentős értékre elkovetett lopás bűntette miatt Vimolát egymillió forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte és másfél évi börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását négy évre felfüggesztette. Hajmáskér polgármestere három évre felfüggesztett egyévi börtönbüntetést kapott.