Eufrozina, Kende
4 °C
15 °C

A Gundel viheti tovább a New York kávéházat

2002.05.06. 10:03
Folynak a tárgyalások arról, hogy az olasz kézbe került budapesti New York kávéházat a Lángastronómia kft. üzemeltesse - írja a Napi Gazdaság. A cég a Gundel éttermet újjáélesztő Láng György világhírű magyar származású konyhaművész érdekeltsége.
Részletekről ugyan nem kívántak nyilatkozni, ám a Napi kérdésére mindkét érintett fél elismerte, hogy tárgyalnak a legendás kávéház-étterem újraindításáról. Amikor még nem volt Ráckert és Szimpla, a pesti írók itt üldögéltek. Azzal az eltéréssel, hogy a lendületes ivászat mellett ők konkrétan írtak is a helyszínen.

Fridvalszky Márk, a tulajdonos Boscolo-csoport magyarországi képviselője elmondta, hogy a beruházás első üteme, amely a luxusszálloda egy részét és a kávéházat jelenti, 2003 közepére fejeződik be.

Elkészül száz szoba

Ebben a kanyarban tehát felújítják a "történelmi" épületet és kialakítják a leendő - összesen 300 szobásra tervezett - luxusszálloda lakosztályainak kisebbik részét, illetve kialakítanak néhány földszinti üzlethelyiséget és megnyitják a kávéházat.

Új szárny a nyomda helyén

A következő ütemben a háztömb Nagykörúttal átellenes, Osvát utcai frontján lebontják az egykori Athenaeum nyomdát, a helyére felhúzzák a szálló területének kétharmadát kitevő új épületrészt, a háromszintes mélygarázst, az ezer főt befogadó konferenciatermeket és az üzletsor további részeit.

Tízmilliárd a vége

A New York-palotát 2000 végén vásárolta meg a szállodaiparban tevékenykedő olasz Boscolo-csoport az ÁPV Rt. tulajdonában álló Váltó-4 Libra Rt.-től bruttó 2,5 milliárd forintért. Budapest egyik legszebb épületének teljes felújítása a legfrissebb kalkulációk szerint az eredetileg számolt 8 helyett majdnem 10 milliárd forintba fog kerülni.