Árpád
-2 °C
4 °C

A Gundel viheti tovább a New York kávéházat

2002.05.06. 10:03
Folynak a tárgyalások arról, hogy az olasz kézbe került budapesti New York kávéházat a Lángastronómia kft. üzemeltesse - írja a Napi Gazdaság. A cég a Gundel éttermet újjáélesztő Láng György világhírű magyar származású konyhaművész érdekeltsége.
Részletekről ugyan nem kívántak nyilatkozni, ám a Napi kérdésére mindkét érintett fél elismerte, hogy tárgyalnak a legendás kávéház-étterem újraindításáról. Amikor még nem volt Ráckert és Szimpla, a pesti írók itt üldögéltek. Azzal az eltéréssel, hogy a lendületes ivászat mellett ők konkrétan írtak is a helyszínen.

Fridvalszky Márk, a tulajdonos Boscolo-csoport magyarországi képviselője elmondta, hogy a beruházás első üteme, amely a luxusszálloda egy részét és a kávéházat jelenti, 2003 közepére fejeződik be.

Elkészül száz szoba

Ebben a kanyarban tehát felújítják a "történelmi" épületet és kialakítják a leendő - összesen 300 szobásra tervezett - luxusszálloda lakosztályainak kisebbik részét, illetve kialakítanak néhány földszinti üzlethelyiséget és megnyitják a kávéházat.

Új szárny a nyomda helyén

A következő ütemben a háztömb Nagykörúttal átellenes, Osvát utcai frontján lebontják az egykori Athenaeum nyomdát, a helyére felhúzzák a szálló területének kétharmadát kitevő új épületrészt, a háromszintes mélygarázst, az ezer főt befogadó konferenciatermeket és az üzletsor további részeit.

Tízmilliárd a vége

A New York-palotát 2000 végén vásárolta meg a szállodaiparban tevékenykedő olasz Boscolo-csoport az ÁPV Rt. tulajdonában álló Váltó-4 Libra Rt.-től bruttó 2,5 milliárd forintért. Budapest egyik legszebb épületének teljes felújítása a legfrissebb kalkulációk szerint az eredetileg számolt 8 helyett majdnem 10 milliárd forintba fog kerülni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?