Judit
2 °C
7 °C

Euro - Nyelvparádé

2002.09.05. 10:02
Újra ellepték a fővárost a mosolygós narancssárga/citromsárga, egymás szájába beszélő figurával ellátott Nyelvparádé-plakátok! Ezekről láthatjuk, hogy a szeptember 6-7-8-i rendezvény az ELTE Egyetemi Kongresszusi Központjában, a Petőfi hídnál lesz.
A tavalyi rendezvény sikerére még emlékszünk, de mi várható az idén? - kérdezzük a kiállítás szervezőjétől, Légrádi Tamástól, aki egyben a Tudomány Nyelviskola igazgatója.

- Igen biztató, hogy egyre ritkábban kell elmagyaráznunk, hogy mi is ez a Nyelvparádé. A tavalyi sikerét bizonyítja, hogy az idén másfélszer akkora területet foglalnak el a kiállítók, mint tavaly, és az előadások száma is megduplázódott.

- A tavalyi Nyelvparádén többen szóvá tették, hogy kevés nyelviskola jelent meg. Mi a helyzet most?

- Ebben is sikerült javítanunk, a kiállítók több mint fele nyelviskola, illetve nyelvvizsgacentrum.

- Csak fele? Akkor kik a többiek?

- Persze ők is a nyelvoktatás - nyelvtanulás szolgálatában állnak: pl. könyvkiadók, nyelvi utaztatással foglalkozó irodák, nyelvi szoftvereket, valamint oktatási segédeszközöket előállító/forgalmazó cégek adják a kiállítók másik felét.

- De van itt valami újdonság is az elnevezésben, mit jelent ez az Euro Nyelvparádé?

- A rendezvény főtámogatója idén az Euro Nyelvvizsga Központ. Azzal, hogy az Euro Nyelvvizsga vállalta a rendezvény szponzorálását, lényegesen nagyobb keretből tudunk idén gazdálkodni, várhatóan a látogatók száma is ennek megfelelően emelkedni fog.

- Lesz-e még valami újdonság a tavalyihoz képest?

- Természetesen, hiszen ez is nagyon fontos ahhoz, hogy fenntartsuk a rendezvény iránt az érdeklődést. 7-én, azaz szombaton, egy egész napos országos szakmai konferenciát szervezünk, "Csatlakozás előtt - Nyelvi képzés a következő néhány évben" címmel, ami nagyjából a nyelvoktatás és a vizsgáztatás jelenlegi és jövőbeli kapcsolatrendszerét boncolgatja, elemzi a hazai szaktekintélyek és a meghívott európai szervezetek vezetői közreműködésével.

- Hol szerezhető részletesebb információ a kiállítás programjáról?

- Az esemény honlapja a www.nyelvparade.hu címen folyamatosan aktuális információt ad az érdeklődőknek.

- Na és végül: van-e idén belépődíj?

- Már miért lenne? Tavaly bevált az ingyenes belépés, nem változtattunk rajta! Sőt, a regisztrált látogatók között külföldi nyelvtanfolyamot sorsolunk ki!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?