Valér
-2 °C
0 °C

Elkényeztetett pályakezdők

2006.09.27. 07:49
Alaposan megszaporodtak a pályakezdőknek és a végzős egyetemistáknak szóló akciók a hazai nyugdíjpénztáraknál, hiszen új belépőkre leginkább ezek meggyőzésével találhatnak.
A hazai nyugdíjpénztárpiaci szereplők többségének rekrutációs stratégiája úgy jellemezhető, hogy nyereményjátékok és különféle akciók meghirdetésével próbálnak új tagokra szert tenni.

A legnagyobb hazai kassza, az OTP Magánnyugdíjpénztár Irány Afrika névvel indította el nyereményakcióját: ennek keretén belül a pénztár az október végéig újonnan csatlakozók között sorsol ki ajándék utazást.

Ugyancsak nyereményjátékkal hívja fel a pályakezdők figyelmét az MKB; itt a szerencsés kasszatag egy éven keresztül havi 150 ezer forintot kap kézhez. Az ING pénztára pedig több mint egymillió forint értékben rendez sorsolást az október végéig belépő tagok között.

A banki leányokra általánosságban jellemző, hogy az akciókat hiteltermékeikre vonatkozó kedvezményekkel kötik össze. Az OTP pénztárának tagjai például a mindenkori kamattól függetlenül 1,5 százalékos kamatkedvezménnyel vehetik igénybe a bank folyószámlahitelét. Az MKB a november közepéig igényelt Visa hitelkártya első évre eső díját - ötezer forint - engedi el abban az esetben, ha az igénylő július 5. és október 31. között lép be a nyugdíjpénztárába.

Kedvezményes folyószámla megnyitását kínálja a Budapest Bank pályakezdőknek szóló számlacsomagja. Emellett a Budapest Magánnyugdíjpénztárba vagy a Budapest Önkéntes Nyugdíjpénztárba belépő új tagok 5 ezer forint értékű könyvvásárlási utalványt kapnak ajándékba, a mindkettőbe történő belépés esetén pedig 10 ezer forintra nő az utalvány értéke.

Az Aegon az év végéig a kaszszához csatlakozó első tízezer egyetemistát 3 ezer forintos ajándékutalványban részesíti, amelyet sporteszközök vásárlására használhatnak fel. Egészen egyedi kedvezményekkel állt elő az Aranykor: a pénztár ugyanis online mobilfeltöltést kínál az új belépőknek; ennek értéke 3000, illetve 3600 forint lehet mobilszolgáltatótól függően, ezen túlmenően a kassza tagjai a CIB Bank több szolgáltatását - deviza-lakáshitel, gyorskölcsön, Aranykor hitelkártya - is kedvezményesen vehetik igénybe.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!