Mátyás
-6 °C
1 °C

A Nyugatihoz költözhet a kormányzat

2006.11.08. 08:17
Három javaslatot kap a kormány a bírálóbizottságtól arról, hol legyen a kormányzati negyed. A legvalószínűbb helyszín a Nyugati pályaudvar és környéke - tudta meg a Népszabadság. Budára nem akar költözni a kormány, mert körülményes lenne a kapcsolattartás a Parlamenttel.

Ma tesz ajánlatot a majdani kormányzati negyed helyszínére a Kincstári Vagyoni Igazgatóság által felkért bírálóbizottság. Összesen 27-en pályáztak, így a bizottság nemcsak egy javaslat mellett teszi le a voksát, hanem három helyszínt ajánl majd - értesült a Népszabadság.

Az egyik a Déli pályaudvar és környezete, a másik a Lágymányosi hídtól délre fekvő pesti Duna-part, a harmadik pedig a Nyugati pályaudvar és környéke. A nagy vesztesek közé sorolható többek között Észak-Csepel, illetve a XI. kerületben a Kopaszi-gát környéke. A napilap úgy tudja, hogy a Nyugati pályaudvar a legesélyesebb. Ennek egyik oka, hogy körülményes volna biztosítani a megfelelő kapcsolatot az Országgyűléssel, illetve a Parlamentből a földművelésügyi tárca Kossuth téri épületébe költöző Miniszterelnöki Hivatallal.

Ráadásul az állam a kormányzati negyed építése kapcsán nem kíván nagy, magánkézben lévő területeket vásárolni, a Nyugati pályaudvar környékének zöme a MÁV tulajdona - írja a Népszabadság.