Nagy húsvéti csokinyúl-törésteszt

2003.04.18. 14:07
Milyen csokifigurát válasszunk? Íz és külalak alapján gyakorlatilag lehetetlen különbséget tenni köztük, a lényegi eltérés ugyanis abban van, hogyan viselik a jellegzetes húsvéti háztartási baleseteket. Ez a boltban nem derülhet ki, azért az Index Kompromisszummentes Tesztcsapatára volt szükség, amely laboratóriumi körülmények között kemény próbának tett ki néhány húsvéti csokifigurát, amelyeket három, véletlenszerűen kiválasztott boltban szereztünk be.
A próbavásárlás megmutatta, hogy a csokifigurák között vége a nyulak monopóliumának. A három meglátogatott boltban megvettük a kapható összes állatot, amelyek között volt gonosz bárány, illetve punk és britpopper csirke is. Újdonságként üdvözöltük a Szombathy Gyula és egy homoszexuális nyúl közös arcvonásait viselő csokoládé végbélkúpot, amellyel nagy örömet szerezhetünk a szokásos figurákba belefásult, aranyértől szenvedő rokonainknak.

A jellegzetes húsvéti baleseteket egy félig teli gines üveg, egy Lada nyelestengely és egy korongrészeg kertitörpe felhasználásával szimuláltuk. Szerepet kapott még egy svájci bicska, egy pizzavágó, egy gumiabroncs és egy betiltott műanyag pisztoly, amelyek megközelítőleg pontosan tudták szimulálni a megterhelést, amit egy átlagos magyar családba beépülni kívánó csokiállatnak ki kell állnia.

Íme az eredmények:

Gonosz Bárány - a Sátán követe

Tekintse meg galériánkat!
Meglepve vettük észre a tesztre várakozó csokiállatok között Gonosz Bárányt, akit szemlátomást nem igazán érdekelt, hogy néhány pillanaton belül milyen borzalmas véget fog érni szánalmas (kis) élete. Aggódás helyett a Végbélkúp ikreknek próbált drogot és egyéb csempészárut eladni, ezért határozott mozdulattal kiemeltük a tömegből és a teszt elejére vettük.

Gonosz Bárány emberfeletti erővel próbált szabadulni, ezért nyakonszúrtuk egy bicskával. Ezután már mozdulatlan maradt, a gonosz vigyor azonban nem tűnt el az arcáról, ezért újra megszúrtuk, ezúttal köldöktájékon. A tesztet a Kertitörpe bevetésével szerettük volna befejezni, Gonosz Bárány azonban továbbra is ép és velejéig romlott maradt. A feldühödött teszterek végül taposással mentették meg a Világot a Gonosztól.

Nicole - Nagyméretű álló nyúl virágcsokorral

Tekintse meg galériánkat!
A jó arasznyi magas, 150 grammos, lapos testalkatú, kifejezetten ízléstelen arcú Nicole piros kötött pulóverében, csíkos farmergatyájával és mustárszínű ingével meglehetősen hittanos külsejű állat. Bár károsodás nélkül kibírta az arcraejtést derékmagasságból, a fülreejtés után jó 3 centimétert vesztett magasságából. Szegény Nicole-ra ezután rádőlt a gines palack, de horpasza ellenére simán talpra állt. Ezzel végül is teljesítette az alaptesztet, ám mi kíváncsiak voltunk, hogy miként reagál az extrém terhelésre, így a nemzetközi szabványügyi hivatal által ajánlott 8 centiméretes magasságból ráejtettük a részeg törpét, amely ízzé-tojásporrá zúzta.

Pedofil Girl Power

Tekintse meg galériánkat!
A nagyon kevés valódi tejcsokoládéból készült figura egyike a világos színével azonnal feltűnést keltő névtelen Sweet Point nyúl. Rózsaszín arca, csillogó szeme és szirupos mosolya eleve visszatetsző, amit csak fokoz a kezében tartott, szintén bárgyún vigyorgó kiscsibe, aki éppen most kelt ki egy piros tojásból. A szende kisemlősnek meg se kottyant az arcra és fülre ejtés. Úgy tűnt, hogy a csokoládé alapanyag nagy előnyt jelent neki a kakaós tejbevonóból készült plebszhez képest, azért tiszta erőből földhöz vágtuk. Röhögve állt talpra utána. Igaz, hogy letört a füle, de egyébként teljesen érintetlen maradt a piros csokornyakkendő, a kantáros farmer kertésznadrág és a piros kínai dorkó.

Álló óarany nyúl

Sunyi arcával azonnali agressziót váltott ki a Sweet Point tejbevonóba álmodott ruhátlan, ámde propellernyakkendős álló nyula. Az arcra ejtés után csak aljasul mosolygott, ezért leteszteltük az arcát a Lada nyelestengellyel. Kilapult, kilapult, de utána fickósan felállt. Gyenge kinézete ellenére meglepően strapabíró darab!

Ülő arany nyúl

Az előző állat tesója - combocskáján olvasható aranyos beceneve, a Premium Quality - annyira simán bírta a leejtést, hogy második lépésként a ginesüveg-tesztet végeztük el rajta, ráadásul nem is a palack döntésével, hanem 8 centiméter magasból. Megsemmisült.

Lívia, a redneck

Tekintse meg galériánkat!
A nagyobbacska nyulak közül kedvencünk Lívia, a bézbólsapkás, szőrös karú középnyugati nőstényimitátor nyúl. Lívia korán szembesült azzal, hogy munkásosztálybeli környezete kan létére nem tolerálja a kertésznadrágjára szitázott női nevet. Ezt a konfliktust szimbolizálja a mancsában tartott piros tojás. A lábnál sarjadó vörös szegfűk utalnak születési helyére, amely természetesen Salgótarján, azon belül a Lívia csokoládégyár. A kisebb kínzásokat alakváltozás nélkül vészelte át, aztán lefejelte az öntudatát vesztő kertitörpe. Lívia arca bezúzódott, de később képes volt megállni a saját lábán.

Kakascsibe és Naposcsibe

Tekintse meg galériánkat!
(gyártja: Sweetpoint, Dunakeszi) Nincs mese, ez itt Wattie, az Exploited vadállat, mohikánfrizurás énekese, aki valószínűleg azonnal megkéselné David Beckhamet, ha meglátná az elbuzisított tarajjal. Wattie láthatóan kipirult a sok pogózástól.

Wattie csirke-reinkarnációja mellett öccsét, Dezsőt látjuk, aki bátyja otthoni ízlésterrorja elleni lázadásként a britpop műfaját választotta, mint azt idétlen frizurájából sejteni lehet. A Bodrogi Gyula legsötétebb korszakát idéző színes csokornyakkendő előtt pedig értetlenül állnak a művészettörténészek.

Az erőszakos Wattie gyakran veri feminin alkatú, kissé melankolikus tesvérét. A másik képen Dezsőt láthatjuk egy gyomorszájrúgás után, amelyet Wattie egy pogózásnak álcázott mozdulattal vitt be acélbetétes Martensével. - Úgy érzem, megpattant bennem valami - nyilatkozta a bánatos Dezső az eset után az Index riporterének.

Lógó fülű csirkenyúl

A Sweet Point leleményes tervezői a csirke- és báránygyártásra is alkalmas alacsony hordóformát töltötték meg új tartalommal Milchschokolade, a lúzer nyuszi megalkotásával. Ő első pillantásra kemény csávónak nézett ki, ezért különösebb bemelegítés nélkül rádöntöttük a Lada nyelestengelyt, amely lepattant a merész ívben domborodó hasról és péppé lapította fejét. Milchschokolade az incidens után nevetve talpra állt, azaz teljesítette az alappróbát.

Kiábrándító tojások

Akad olyan elvetemült, aki még a figuráknál is alább adja és csokitojást visz ajándékba. A Linga Kft kakaós tejmasszából alkotott hatalmas piros tojásán áthajtottunk egy Yokohama A 539-es nyári gumiabronccsal. A tojás egészen kilapult, ám egyben maradt. Nem úgy, mint a Lívia Csokoládégyár szintén tejmasszába álmodott, ám valamivel kisebb, marihuána hatása alatt álló nyulak elnagyolt képével díszített tojása, amelyen azt szimuláltuk, amikor a részeg családfő a macska helyett a csokitojást rúgja át az üvegajtón. A tesztelt tárgya rúgás hatására ezer darabra robbant, későbbi vizsgálataink szerint a hanyagult felhelyezett alufólia borítás lazasága miatt.

Boci nyúl, a genetika kemény tréfája

Tekintse meg galériánkat!
Utolsó tesztdarabunk egy nyuszi, amelyen hatalmas "Boci" felirat hirdeti az ember természetátalakító igyekezetének újabb győzelmét. Édesipari termék ennél talán már nem is lehetne alkalmasabb arra, hogy a márkaimidzs-építésben járatlanabb kiskorúakat anatómiailag jó alaposan megvezesse - dehát az ilyenek persze magukra vessenek, az Országgyűlés még a rendszerváltás idején nagy szavazati többséggel elfogadta a kapitalista társadalom úgynevezett farkastörvényét (nicsak, egy újabb állat).
A nyúl testének szilárdságát az Index korábbi cikke nyomán betiltott játékpisztollyal teszteltük, amelynek műanyag golyói annak idején játszva vitték át a jobb- és baloldali sajtótermékeket egyaránt. A fegyvernek látszó tárgy a mai napig megvásárolható az eszerint valamiféle vámszabad területenkívüliséget élvező kínai piacokon, 1000 forintos, megemelt áron.

Tesztfotóinkon jól látható, hogy az állatka kivételesen jól teljesített, sztaniolpapír borítása páncélzatként verte vissza sorban a három, a kettő, végül az egy méterről leadott lövéseket is, jelentéktelen, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket elszenvedve. Szadista ösztöneinktől vezéreltetve végül közvetlen közelről, néhány centiméter távolságból is leadtunk néhány lövést a húsvéti ármádia hősére; ezek már enyhe, de jól látható felületi sebeket okoztak, élettel összeegyeztethetetlen sérülést azonban így sem sikerült ejteni rajta.

Összességében tehát megállapíthatjuk, hogy bár a magyar csokifigurák hátborzongató külsejűek - kötelező ruházatuk a csokornyakkendő, a halász- vagy farmernadrág, esetleg a ma már MDF-esek által sem hordott posztómellény - és általában ehetetlenek, a fizikai megpróbáltatásokat váratlanul jól tűrik, ezért bárkinek melegen ajánlhatók.  • Tippek
  • Babaváró hitel