Olivér
5 °C
8 °C

Az Orangeways visszavág

2008.09.10. 08:19
Ar Orangeways rágalmazás miatt bírósághoz fordul az erdélyi fuvarozási cégekkel kapcsolatos vitában.

Megelégelte az Erdélyi Közúti Fuvarozók Egyesületének (EKSZE) alaptalan rágalmait és fenyegetéseit a magyarországi Orangeways Zrt., és amint azt Kovács Miklós vezérigazgató elmondta, az Orangeways jogászai rágalmazás miatt peres útra terelik a mára végletekig elmérgesedett, személyeskedő ügy megoldását.

Kovács szerint Orbán László EKSZE-elnök a sajtóban megjelent minősíthetetlen megnyilvánulásait a társaság már nem tudja figyelmen kívül hagyni, ezért vele szemben is a bíróságon kíván elégtételt szerezni. Emellett a vezérigazgató a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériumtól, valamint a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól kért védelmet az általa képviselt társaságot ért rágalmak és fenyegetések ellen.

Kovács azt is elmondta, még a héten egy sajtótájékoztatóval egybekötött népligeti terepszemlére hívja az újságírókat, ahol bárki meggyőződhet az Orangeways buszai és az őket rágalmazó erdélyi fuvarozók járműveinek felszereltségéről, illetve azok műszaki állapotáról.

Időközben a tegnap Csíkszeredában ülésező egyesület a jelen lévő mintegy 25 erdélyi fuvarozócég képviselőjének jelenlétében - Orbán László elmondása szerint - arról döntött, hogy 30 napos haladékot ad a budapesti hatóságoknak arra, hogy az Orangeways romániai szállítási engedélyeit visszavonják.

Amennyiben az adott határidőn belül nem érkezik számukra is elfogadható válasz, a korábban beígért tiltakozási akciókat (legkésőbb október végén) mindenképpen megtartják és az utakat eltorlaszolják. Emellett a jelen lévő fuvarozók - a majdani kártérítés reményében - külön-külön is beadványt intéztek a bukaresti szaktárcához, amelyben tiltakozásuk mellett az őket ért károkra hívják fel a hatóságok figyelmét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?