Károly, Karola
-1 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

Az Orangeways visszavág

2008.09.10. 08:19
Ar Orangeways rágalmazás miatt bírósághoz fordul az erdélyi fuvarozási cégekkel kapcsolatos vitában.

Megelégelte az Erdélyi Közúti Fuvarozók Egyesületének (EKSZE) alaptalan rágalmait és fenyegetéseit a magyarországi Orangeways Zrt., és amint azt Kovács Miklós vezérigazgató elmondta, az Orangeways jogászai rágalmazás miatt peres útra terelik a mára végletekig elmérgesedett, személyeskedő ügy megoldását.

Kovács szerint Orbán László EKSZE-elnök a sajtóban megjelent minősíthetetlen megnyilvánulásait a társaság már nem tudja figyelmen kívül hagyni, ezért vele szemben is a bíróságon kíván elégtételt szerezni. Emellett a vezérigazgató a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériumtól, valamint a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól kért védelmet az általa képviselt társaságot ért rágalmak és fenyegetések ellen.

Kovács azt is elmondta, még a héten egy sajtótájékoztatóval egybekötött népligeti terepszemlére hívja az újságírókat, ahol bárki meggyőződhet az Orangeways buszai és az őket rágalmazó erdélyi fuvarozók járműveinek felszereltségéről, illetve azok műszaki állapotáról.

Időközben a tegnap Csíkszeredában ülésező egyesület a jelen lévő mintegy 25 erdélyi fuvarozócég képviselőjének jelenlétében - Orbán László elmondása szerint - arról döntött, hogy 30 napos haladékot ad a budapesti hatóságoknak arra, hogy az Orangeways romániai szállítási engedélyeit visszavonják.

Amennyiben az adott határidőn belül nem érkezik számukra is elfogadható válasz, a korábban beígért tiltakozási akciókat (legkésőbb október végén) mindenképpen megtartják és az utakat eltorlaszolják. Emellett a jelen lévő fuvarozók - a majdani kártérítés reményében - külön-külön is beadványt intéztek a bukaresti szaktárcához, amelyben tiltakozásuk mellett az őket ért károkra hívják fel a hatóságok figyelmét.