Valér
-2 °C
0 °C

Lebontják a Vörösmarty téri ronda irodaházat

2002.10.16. 11:32
Jövő év végéig Budapest újabb szégyenfoltja tűnhet el a föld színéről: a Művészeti és Szabadművelődési Alapítvány és az ING Ingatlanfejlesztő Kft. megállapodása alapján egy új, hatszintes épületet húznak fel a Vörösmarty téri ingatlanon.
A mintegy 55 millió eurós beruházás részeként, az ingatlanfejlesztő vállalta, hogy a volt ORI-székház épületét a Vigadóba benyúló sarokszárnyakkal együtt 2003 végére lebontja. A felszabaduló telken 2005 végére, egy hatszintes multifunkcionális épület valósulhat meg négyszintes mélygarázzsal, irodákkal, kereskedelmi egységekkel és a felső két emeleten luxuslakásokkal.

A beruházást az ING Realestate International, a magyar fejlesztő cég anyavállalata finanszírozza.

Közös fejlesztés

A megállapodás előzménye, hogy az alapítvány 2001 második felében pályázatot hirdetett meg a Vörösmarty tér 1. alatti irodaház ingatlan, üzletrész formájában történő értékesítésére. A követelményeket mindenben kielégítő ajánlat nem érkezett, ezért az alapítvány kuratóriuma a pályázatot eredménytelennek nyilvánította, de a beérkezett ajánlatok közül az ING Magyarország Ingatlanfejlesztő Kft. javaslatát további tárgyalásra alkalmasnak ítélte.

Az ING az épület megvétele helyett partneri viszonyt és közös ingatlanfejlesztést javasolt. Ennek eredményeként az alapítvány résztulajdonosa marad a ingatlannak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!