Átadtak egy apró autópályát

2006.12.11. 14:38
Rövid szakmai ünnepség keretében átadták az M7-es autópálya Becsehely-Sormás közötti 5,8 kilométeres, 12 milliárd forint költséggel elkészült szakaszát hétfőn.

Már Letenyétől a sormási leágazásig járható az M7-es autópálya legdélibb szakasza, amelyet hétfőn kora délutántól vehettek birtokba az autósok. December 12-től csak érvényes matricával lehet közlekedni ezen a szakaszon is.

Az eredeti tervben szereplő, Nagykanizsáig tartó 18 kilométernyi hossz helyett csak ez az alig 6 kilométer épülhetett meg határidőre, kizárólag területkisajátítási problémák miatt" - közölte Remenyik Kálmán, a Nemzeti Autópálya Zrt. vezérigazgatója az MTI-vel.

Az NA első embere elmondta, hogy a 2 nagyobb és 7 kisebb hidat is magába foglaló beruházás a tervezett összegen belüli, 12 milliárd forint költséggel készült el.

A kedvező időjárást kihasználva a kivitelező Betonútépítő Zrt. dolgozói jól haladnak a Nagykanizsa környéki munkálatokkal. Az M7-es autópályának a Sormástól a dél-zalai városig tartó további 12 kilométeres része 2007. július 30-ig épül meg. A teljes Becsehely-Nagykanizsa szakasz beruházási költsége 36 milliárd forint lesz - tudatta Remenyik Kálmán.  • Tippek
  • Árfolyam