Mátyás
-6 °C
1 °C

Kötelező OTP-ajánlat az albán ATP-re

2003.12.17. 15:23
Az OTP Bank szerdán kötelező érvényű ajánlatot nyújtott be az Albán Takarékpénztár száz százalékos állami tulajdonú részvénycsomagjának megvásárlására - tájékoztatta az Indexet a pénzintézet.
Az albán pénzügyminisztérium szeptember 23-án hozta nyilvánosságra az ATP állami tulajdonú részvénycsomagja minimum 35 százalékának, maximum száz százalékának értékesítésére vonatkozó pályázat kiírást.

Kedvező kilátások

Az OTP Bank akvizíciók előkészítéséért és lebonyolításáért felelős igazgatósága elkészítette, majd a bank vezető testületének jóváhagyása birtokában, 2003. október 20-án nyújtotta be szándéknyilatkozatát, valamint a prekvalifikációs kérelmet - derül ki a pénzintézet Indexhez eljuttatott közleményéből.

Az albán pénzügyminiszter a dokumentumokat formailag, illetve az előminősítési szempontoknak megfelelőnek találta. Az erre vonatkozó hivatalos értesítés birtokában a könyvvizsgálókkal és a jogi tanácsadókkal az OTP Bank munkatársai 2003 novemberében átvilágították az ATP-t.

A kötelező érvényű ajánlat, illetve az ajánlati dokumentáció az ár mellett minden lényeges tranzakciós feltételt tartalmaz, többek között a részvény-adásvételi szerződés tervezetét is, amely pozitív fogadtatás esetén megfelelő alapot szolgáltat a mielőbbi szerződéskötéshez.

Albánia gazdaságának, illetve bankrendszerének kedvező növekedési és fejlődési kilátásai alapozták meg az OTP Bank szándékát a legnagyobb, egyben egyetlen állami tulajdonú pénzintézet megvásárlására - áll a kiadott közleményben.

Az albán pénzintézetre az osztrák Raiffeisen Zentralbank pályázhat még.