Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

OTP: nem változtak a kedvezményes lakáshitelek

2002.04.10. 13:32
"A bank nem függesztette fel e hitelek nyújtását, nem változtatta meg a feltételeket és nincs szándékában ilyen lépéseket tenni" - tette közzé az OTP Bank.
A Magyar Nemzet mai számában azt írta, értesülése szerint egyes OTP-fiókokban felfüggesztették a lakáshitelek folyósítását, és inkább azt tanácsolják az ügyfeleknek, várják meg a választások második fordulóját, illetve azt, amíg kiderül, hogy az esetleges új kormányzat fönntartja-e az állami kamattámogatást.

A lapnál győri, mosonmagyaróvári, debreceni, miskolci és ózdi lakosok jelezték, hogy a választási eredményekre hivatkozva tanácsolta el őket az OTP Bank

Cáfol a bank

"Az OTP Bank Rt.-nél a kedvezményes lakáshitelek folyósításában semmilyen változás nem történt - tette közzé honlapján a bank.- A bank nem függesztette fel e hitelek nyújtását, nem változtatta meg a feltételeket és nincs szándékában ilyen lépéseket tenni. Ezért valótlan minden olyan sajtóhír, amely a hitelnyújtás felfüggesztéséről napvilágot látott."

Nem változtak a feltételek

Az OTP Bank sem a támogatott, sem a nem támogatott hitelek körében semmilyen változtatást nem hajtott végre - szögezte le Oszlányi Zsolt, az OTP Bank ügyvezető igazgatója" a később megjelent hivatalos.

"A kormányrendelet - folytatta Oszlányi - a támogatott hitelek körében húsz évig garantálja az alacsony kamatot."

Az OTP Bank holnaptól, 2002. április 11-től már a működő Jelzálogbankjával közösen is nyújtja a támogatott lakáshitel-konstrukciókat. Aki új lakást vásárol, vagy épít, igénybe veheti a 2,5 % vagy 5 % változó kamatozású hitelt akár 35 évre.

A részletek

Aki használt lakást kíván vásárolni, korszerűsíteni vagy bővíteni 4 % fix, vagy 5,5 % változó kamatozású hitelhez juthat akár 25 éves futamidővel.

Ezeket a hiteleket a hitelintézetekről és a jelzáloglevélről szóló törvénynek megfelelően - hasonlóan a többi bankhoz - az OTP Bank is akkor nyújthatja, ha rendezettek a hitelt fedezetét jelentő ingatlan tulajdonviszonyai és nincs akadálya a jelzálogjog bejegyzésének.

Értelemszerűen az OTP Bank továbbra is folyósítja április 11-étől 2,5%-os kamattal és változatlan egyéb feltételek mellett legkedvezőbb támogatott lakáshitel-konstrukcióját, mert az megfelel a hatályos jogszabályi feltételeknek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!