Valér
2 °C
8 °C

Nagybevásárlásra készül az OTP

2005.07.22. 13:24
Tárgyalásokat folyat az OTP egy ukrán bank megvásárlásáról, s egy hónapon belül megtörténhet az eredményhirdetés egy szerb pénzintézet tenderén is - mondta el a Bloombergnek Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója.
A vizsgált ukrán bank nevét a pénzintézeti vezető nem árulta el, azt viszont ismét megerősítette, hogy a romániai RoBank megvétele után érdeklődik a szintén román CEC megvásárlása iránt. Azt is közölte RoBank fiókjainak a száma a jelenlegi 15-ről októberig várhatóan 50-re növekszik majd, 2007 végéig ez a szám pedig 200-ra növekedhet.

A hazai piacon lassul a növekedés

Az OTP ajánlatot tett a szerb Niska Banka-ra, melynek eredményhirdetésre az elkövetkező hetekben kerülhet sor. A vizsgált ukrán bank nevét a pénzintézeti vezető nem árulta el. Csányi ismét megerősítette, hogy az OTP érdeklődik a román CEC megvásárlása iránt, és a RoBank fiókjainak a száma a jelenlegi 15-ről az év végéig várhatóan 50-re emelkedik majd, 2007 végéig ez a szám pedig 200-ra növekedhet.

Csányi szerint a hazai piacon a növekedés lassulását ellensúlyozhatják az elkövetkező években a bankolási szokások változásai, melyek egyre jobban igazodni fognak a nyugat-európaihoz.

Öt országban vannak jelen

Az OTP-nek jelenleg hazánkon kívül négy országban vannak bankjai. Szlovákiában az OTP Banka Slovensko, Romániában a RoBank, Bulgáriában a DSK Bank, Horvátországban a Nova Banka tartozik a bankcsoporthoz.

Az OTP már korábban is megpróbált megjelenni Szerbiában, ám a Jubankáért folytatott versenyben elbukott. Szintén nem tudták megvásárolni az Albán Takarékpénztárat és két romániai pénzintézet, a BCR-t és a Banka Romanescát, míg itthon a Postabankért folyó versenyben maradtak alul az Erstével szemben.