Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

OTP-s rémhír sms-ben

2006.04.13. 16:53
Csütörtök délelőtt indult körbe az az sms, amelynek egyelőre ismeretlen feladója az OTP csődjéről adott hírt, és ezért a betétek azonnali kivételét javasolta. A bank cáfol és feljelentést tett.

"Az OTP Bank határozottan visszautasítja azt az ismeretlen eredetű sms-t, amely a bank közismerten stabil pénzügyi pozícióját kérdőjelezi meg. Az sms-üzenet valótlansága miatt a bank ismeretlen tettes ellen az ORFK Nemzeti Nyomozó Irodánál büntetőfeljelentést tett" - áll a pénzintézet csütörtök délután kiadott közleményében.

A "Szia! Ne szólj senkinek, ha van pénzed az OTP-ben, vedd ki, mert csődben van az OTP. Üdv. Zsuzsa" szövegű sms csütörtök délelőtt kezdett terjedni. A rémhírről a bank maga is ügyfeleitől szerzett tudomást, akik jelezték az OTP-nek, hogy ismeretlen helyről ilyen üzenetet kaptak.

Az OTP közleményében emlékeztet: a bank Magyarország legnagyobb hitelintézete, amelynek stabilitása és tőkeereje megkérdőjelezhetetlen. Az OTP Bank elmúlt évi előzetes konszolidált adózott eredménye 158,2 milliárd forint, a bankcsoport 2005-ben a magyarországi több mint 30 szereplős piacon a háztartások hiteleinek közel 38 százalékát, betéteinek csaknem 35 százalékát kezelte.

A bank feljelentése nyomán a rendőrség a szükséges intézkedéseket megtette - közölte az Index érdeklődésére Horváczy Emese. A Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője további részleteket nem kívánt elárulni.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft