Piroska
-2 °C
5 °C

Rendszerhiba volt az OTP-nél

2006.09.01. 13:03
Kapcsolódó cikkek (1)
Számos OTP-fiókban nem lehetett ügyeket intézni péntek délelőtt. Bár arról is voltak hírek, hogy egyes fiókok ki sem nyitottak, a bank kora délután közölte: minden fiók nyitva volt, és az átmeneti hiba után a rendszer még délelőtt helyreállt.

Sem a magán-, sem a vállalkozói bankszámlámról nem tudtam pénzt fölvenni péntek délelőtt a Margit körúti OTP-ben - közölte az Indexszel egyik olvasónk. Az ügyfeleket arról tájékoztatták, hogy szerverhiba miatt nem működik a rendszer, és arra kérték őket, hogy a délutáni órákban próbálkozzanak újra pénzfelvétellel vagy befizetéssel. A bank délután cáfolta azt a délelőtti hírt, miszerint volt olyan bankfiók, amelyik ki sem nyitott a műszaki fennakadás miatt; valamennyi fiók nyitva volt délelőtt.

Az OTP telefonos ügyélszolgálata délelőtt arról tájékoztatott, hogy a bankautomaták rendszere hibátlanul működik, így ott bármelyik, bankkártyával rendelkező folyószámla-tulajdonos fel tudta venni a pénzét. Persze ez nem segített azokon, akik lekötött betétük felbontásával akartak pénzt felvenni, vagy befizetni akartak, és olyan településen laknak, ahol nincs erre alkalmas bankomat.

Az OTP bank sajtóosztálya péntek délután azt az írásos tájékoztatást adta: "az OTP Banknál történt fejlesztés miatt a számítástechnikai rendszer működése pénteken átmenetileg lelassult, a problémát a bank szakemberei még a délelőtt folyamán megoldották, a bankfiókokban a kiszolgálás zavartalan."