Jenő
-3 °C
6 °C

Lefagytak az OTP-automaták

2006.07.01. 08:10
Péntek délelőtt óta országszerte nem volt lehetőség arra, hogy OTP-s automatákon keresztül készpénzt vegyenek fel az ügyfelek, illetve OTP-s terminálokon vásároljanak. Szombat délelőttől ismét működnek az OTP-automaták.

Az éjszakai, illetve a szombat hajnali órákban átmeneti és részleges technikai hiba okozta, hogy néhány pénzkiadó működése korlátozott volt - nyilatkozta a rendszer helyreállítása után szombat reggel az OTP Bank Nyrt. illetékese. Az (1) 366-6000-es telefonszámon elérhető OTP Bankkártya Helpdesk ügyintézője péntek éjjel az MTI-nek még úgy nyilatkozott, hogy a rendszer péntek délelőtt óta nem működött.

Megtérítik a kárt

Az ügyintéző azt javasolta, hogy ha az ügyfélnek ebben az időszakban készpénzre van szüksége, akkor más bank által üzemeltetett ATM-berendezésből vegye fel a kívánt összeget. Mivel ilyen esetekben a készpénzfelvétel díja 500 forint, ha az ügyfél megvárja az összeg lekönyvelését és visszatelefonál, akkor ezt reklamációban tudják rögzíteni, és az OTP Bank visszatéríti ezt a költséget.

Az eddig reklamáló ügyfelek kétféle problémáról számoltak be. Az egyik az, hogy az automata nem csinál semmit, a képernyőn olyan felirat jelenik meg, hogy nincs kapcsolat a rendszerben. A másik variáció az, hogy az automata azt jelzi, hogy a kívánt tranzakciót végrehajtotta, ám nem ad ki pénzt. Ebben az esetben a rendszer a számlaegyenlegből le is fogja vonni az ügyfél által kért összeget, és az ügyfélnek reklamálnia kell, hogy a valójában fel nem vett pénz utólag visszakerüljön a számlájára.

Egyelőre nem tudják, hogy mi okozott ilyen súlyos hibát a rendszerben - mondta a telefonos bankkártya központ munkatársa. Hozzátette, hogy az OTP néhány ATM-automatája már működik ugyan, de pontosan nem tudják, hogy melyek ezek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?