Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Hibás egyenleget kaptak az OTP hitelkártyásai

2007.06.18. 15:19
Több hitelkártyatulajdonost ijesztett meg az OTP Bank egy ma reggel kiküldött sms-sel. Technikai hiba miatt korábban téves törlesztőrészletet küldött ki az OTP Bank néhány hitelkártya-tulajdonosnak, őket ma értesítették az új összegről és az új fizetési határidőről. De az sms-ből mindez nem derült ki.

"Az X számlán az elszámolási időszak végén hitelkártya-tartozása X forint, amely alapján 2007. 07. 02-ig minimum fizetendő összeg X forint" - több hitelkártyatulajdonos kapott hasonló üzenetet hétfő reggel az OTP Banktól.

A furcsa az sms-ben az, hogy néhány nappal korábban ugyanezek a kártyabirtokosok megkapták szokásos értesítőjüket az OTP Banktól, hogy mennyit költöttek hitelkeretükből, és hogy a minimum törlesztést a szokásos hatridővel, június 26-ig kell befizetni. Az OTP Banknál a hitelkártyák esetében az elszámolási időszak minden hónap 10-én zárul, az értesítőket 11-én küldik ki. A minimum törlesztőrészlet befizetéséhez adnak 15 nap türelmi időt, vagyis legkésőbb adott hó 26-ig be kell érkeznie az összegnek.

Megkerestük az OTP Bankot, miért küldtek ki második értesítést is az eredeti határidő lejárta előtt, teljesen más összegről. "Az OTP Bank csekély számú hitelkártya-birtokosa számára meghosszabbította a törlesztés időpontját, mert rövid ideig tartó technikai probléma miatt téves törlesztőrészletet tartalmazott az első sms-üzenet" - hangzott a bank válasza. A válaszban arról beszélnek, hogy kevés ügyfelet érintett a hiba. Érdekes, hogy a szerkesztőségünkben lévő három American Express kártyatulajdonos közül mindegyik kapott új értesítőt.

Mindez azt jelenti, hogy akik most is kaptak értesítőt a banktól, azok nyugodtan figyelmen kívül hagyhatják az előző sms-t, az új összeget pedig a megszokott határidőnél egy héttel később kell befizetni. A következő havi költéseikről a szokásos időben jön az értesítés.

A bank honlapján nem találtunk semmilyen magyarázatot a hibára és az sms-re, így az ügyfelek legfeljebb telefonon tudhatták meg, mi történt.