Piroska
-2 °C
5 °C

Tőkét emel az OTP Romániában

2006.02.02. 15:25
Kapcsolódó cikkek (1)
Több mint kétszeresére növelné fiókhálózatát az OTP Románia. A magyar tulajdonú bank ezen a héten a harmincadik fiókját nyitotta meg, de idén harmincmillió euróval emelik a tőkét, hogy legyen pénz a terjeszkedésre - adta hírül a transindex.
Az OTP Bank Románia idén 30 millió euróval (7,5 milliárd forint) kívánja emelni alaptőkéjét, hogy folytathassa fejlesztési terveit, elsősorban a fiókhálózat bővítését - írja a transindex. Hárshegyi Frigyes, a bank vezérigazgatója a spesiszentgyörgyi, harmincadik romániai fiók megnyitásakor elmondta: a bank a jelenlegi 30-ról 70-re növelné kirendeltségei számát.

A bank már most is intenzíven terjeszkedik a Székelyföldön, ezen héten még Kézdivásárhelyen és Marosvásárhelyen is megnyitja egy-egy fiókját. A pénzintézet célkitűzése, hogy középtávon a kezdeti 1 százalékról 4-5 százalékra növelje a piaci részesedést.

Az OTP Bank Románia az egykori Robank utóda, amelyet a magyarországi OTP vett át 2004. novemberében 47,5 millió dollárért. A bank elnevezését tavaly februárban változtatták meg. A magyar nagybank azonban nemcsak pénzintézetet vett Romániában, hanem biztosítót is. December végén jegyezték be az OTP 99,2 százalékos tulajdonszerzését az Asigurarea Ceccar-Romas SA biztosítótársaságban, amelyet a magyar bankcsoport mindössze 925 millió forintnyi euróért szerzett meg.