Géza
-12 °C
-4 °C

Soha nem látott tolongás az outletekben

2005.12.15. 08:26
Az outleteket is megrohamozták a vásárlók ezüstvasárnap Biatorbágyon és Törökbálinton. Az áruházak reményei szerint a kereslet januárban is élénk marad.

Eddig nem látott vásárlói rohammal tört ki a karácsonyi konzumláz az outletekben. Múlt hét végén a biatorbágyi Premiernél a pótparkolót is meg kellett nyitni, de még ez is kevésnek bizonyult. Ahhoz képest, hogy november végén még gyakorlatilag holtszezon volt, a vásárlási őrület mindenkit váratlanul ért.

Szebenyi Miklósnak, a Premier Outlets Center igazgatójának reményei szerint a roham kitart az év végéig, sőt áttolódik januárra is, hiszen sokan ajándék helyett pénzt kapnak karácsonyra, annak egy része pedig ruházkodásra megy el. Ráadásul az év végén indul a buliszezon is, januárban pedig a báli, így a ruhatárfrissítéskor sokan az outleteket választhatják.

A bevásárlási lázat jellemzi, hogy szerda délelőtt a Premier belső parkolója csaknem tele volt. A törökbálinti GL Outlet sem panaszkodhat, reggel a nyitáskor már jó néhány autó várakozott a parkolóban, de összességében véve kisebbnek tűnt a látogatói létszám, mint a konkurenciánál.

Egy év alatt erőteljes fejlődésen mentek keresztül a honi outletek, a GL lassan megtölti első ütemben épült helyiségeit, "látogatásunkkor" már csak néhány állt üresen. A Premier viszont már egy ideje százszázalékos telítettséggel működik. A két áruház közötti verseny idén élesebbnek hat, mint a múlt év végén, a nyitást követő hetekben. A GL a bérlői mixben igyekszik tartani a Premier által diktált ütemet, így szép számban hozott kapun belülre sport- és szabadidőboltokat, illetve cipőkereskedőket. A már-már túlzott boltszám ellenére egyik outlet cipőkínálata sem meggyőző, hosszas keresgélés szükséges egy-egy jó darabhoz. A Premier idei legjobb dobása egy háztartásifelszerelés-bolt volt, amelyet gyakorlatilag az első pillanatoktól kezdve folyamatosan rohamoznak a vásárlók. A GL-ben a Benetton kezd magához térni, a karácsonyi szezonra komoly gyermekkollekcióval készült és több termék esetében az outletárból is 50 százalékos kedvezményt kínál.

A Premierben némi csalódást okozott a Camel Active, amelynél szemmel láthatóan szűkült a ruha- és nőtt a cipőválaszték. Férfiruházatban igazi újdonságokat nem hozott a Premier egyetlen üzlete sem, a GL MacGillje viszont immár komoly Hugo Boss-öltönyválasztékkal rukkolt elő, köszönhetően a belvárosi üzletnek.

Mindkét outlet termékkínálatának gerincét továbbra is a nyár végi szortiment adja, azzal a különbséggel, hogy kiegészítő termékként megjelentek a meleg kabátok és pulóverek. Női ruházatban azonban nagy változások voltak, megjelentek az igazán kedvező árfekvésű estélyi és koktélruhák.