Bernadett
0 °C
4 °C

Nevet vált a Pannon GSM

2006.01.27. 09:03
Név- és arculatváltásra készül a Pannon GSM Rt. a Világgazdaság információi szerint. A társaság kommunikációs igazgatója, Somlyai Dóra a lap ezzel kapcsolatos kérdésére egyelőre csak annyit árult el, hogy a magyar mobilpiac második legnagyobb szolgáltatója valóban fontos bejelentés előtt áll. Ennek időpontja is titkos, de más forrásokból származó információink szerint a lépésre néhány héten belül sor kerül, várhatóan még februárban.

A hazai mobilpiac másik két szereplője már korábban átesett az átkeresztelőn. Elsőként a piacra legutolsónak érkezett brit Vodafone, amely a magyarországi leányvállalatát néhány évig az alapító cégek (Vodafone, RWE, Antenna Hungária és a Magyar Posta) névbetűiből összeállított mozaikszó alapján VRAM Rt.-nek nevezte, igaz, magát a szolgáltatást kezdettől Vodafone márkanéven viszi.

Két évvel később már a hazai cég nevét is az anyacégére változtatták. A piacvezető T-Mobile-nál 2004-ben lépték meg a márkaváltást a német anyacég egységes arculatával magyarázva. Az indoklás szerint a globális márkákkal jelentős költségmegtakarítás érhető el.

A Pannon GSM Rt. megalakulása óta viseli ezt a nevet. Esetében a váltást minden valószínűség szerint nem az anyacég márkanév-egységesítése indokolja, hiszen a norvég Telenor a külföldi leányvállalatai megvásárláskori nevüket használják jelenleg is. Elképzelhető, hogy a névváltást a technológiaváltás is magyarázhatja, hiszen jönnek az újabb, már nem GSM-alapú fejlesztések.