Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Felszámolja magát a Pannon Airlines

2002.05.22. 12:29
A bizonytalan piaci helyzet miatt teljes egészében felszámolja tevékenységét a charter-járatokat üzemletető Pannon Airlines (PA) Légközlekedési Kft. - tájékoztatta közleményben a társaság szerdán az MTI-t.
A közlemény szerint a tavaly szeptemberi amerikai terrortámadást követően kialakult helyzet nagyon kedvezőtlenül érintette a társaságot. Ráadásul a téli forgalmat biztosító izraeli beutaztató chartereket is megszüntették az izraeli utazási irodák a bizonytalan helyi belpolitikai helyzet miatt.

A 2002-es évi nyári charter-szezonra már tavaly decemberben megkezdték a felkészülést, azonban a szerződések realizálása a szezon csúszása és a gyenge járattörlések miatt nem vált lehetségessé.

Egyetlen TU-154-es

A charter-piacon 2000 tavasszán jelent meg Pannon Airlines Kft. egyetlen TU-154-es repülőgéppel. A hárommillió forintos alaptőkéjű társaság magyar tulajdonban van. A társaság járatai főként Görögországba, Törökországba és Spanyolországba közlekedtek, és összesen mintegy 2000 órát teljesítettek.

A Pannon Airlines volt az a légitársaság, amely tavaly szeptemberben csődeljárást kezdeményezett a HTC Utazásszervező Kft. ellen annak több mint 100 millió forintos tartozása miatt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!