Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A pályakezdő közgazdászok négy év alatt vezetők akarnak lenni

2008.03.04. 06:58
A L'Oréal, a Nokia és a Coca-Cola az első három legvonzóbb munkahely Magyarországon - legalábbis egy olyan felmérés szerint, amelyben kétezer végzős közgazdászhallgatót kérdeztek meg.

A negyedik az Audi Hungaria, az ötödik helyezett pedig az OTP csoport lett az AIESEC Magyarország, a BellResearch és a Hewitt Humán Tanácsadó Kft. együttműködésében készült Most Desired Company, vagyis A legvonzóbb vállalat 2007 felmérés eredményei alapján. Az összesen 11 felsőoktatási intézmény közel kétezer, 2008-2009-ben végző közgazdászhallgatója által a 170 hazai vállalat közül kiválasztott álommunkahelyek hivatalosan ma délután kapják meg az elismerést.

A kellemes munkahelyi légkör, az előrelépési és a tanulási lehetőség, a vállalat jó hírneve és a kezdő fizetés nagysága, valamint a rugalmas vezetési stílus - ezek a legfontosabb munkahely-választási tényezők a pályakezdők számára.

A top tízbe került legvonzóbb munkahelyeket vizsgálva a L'Oréalnál, a Coca-Colánál és az OTP-nél a vállalat jó hírneve a legvonzóbb a fiatalok számára. Ez utóbbinál az is csábító, hogy minden régióban elérhető. A Nokiát a cég termékeinek minősége miatt választanák szívesen első munkahelyként a diákok, az Audi Hungaria iránt a legnagyobb a bizalom, míg a Malév esetében a vonzerőt a külföldi munkavégzés, az IKEA-nál pedig a rugalmas vezetési stílus jelenti. A Molnál egyaránt vonzó a tanulási és az előrelépési lehetőség is.

Hogy a karrierépítés valóban fontos munkahely-választási szempont, jól bizonyítja, a pályakezdők többsége ugródeszkaként tekint az első állásra, háromnegyedük négy éven belül vagy még ennél is hamarabb szeretne középvezetői pozícióba kerülni.

Mani, mani, mani

Bár a fiatalok többsége nem szívesen ingázik, kevésbé kedvelt régióba is csábíthatók, főleg ha magasabb fizetést ígérnek nekik, vagy komolyabb pozíció, gyorsabb karrier, esetleg szolgálati lakás vár rájuk. Ahhoz képest, hogy a fizetés mértékét csak az ötödik legfontosabb tényezőként jelölték, az elvárt kezdő kereset nagysága meghaladja a havi nettó 161 ezer forintot. Egy év múlva már nettó 220, ötéves munkatapasztalat után pedig már közel nettó négyszázezer forintos keresetre áhítoznak a fiatalok havonta.

Az említett nettó keresetek 10-20 százalékát fogadnák szívesen béren kívüli juttatás formájában. Többségük az ingyenes bérlet/utazási támogatásnak, illetve a hideg- és melegétkeztetési utalványnak, az egészség- és az önkéntes nyugdíjpénztári befizetésnek, valamint a vállalati mobiltelefon-előfizetésnek örülne leginkább.

Az átlagosnál magasabb fizetési elvárásokkal jellemezhetők a férfiak, a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói, a gazdálkodási, közgazdasági képzésekben részt vevők és az egyetemeken, illetve a fővárosban tanulók. Ezzel szemben a női közgazdászhallgatók, a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán, a Szent István Egyetemen, a Miskolci Egyetemen, a Szegedi Tudományegyetemen, a Széchenyi István Egyetemen gazdasági tanulmányokat folytatók, az idegenforgalmi képzésekben részt vevők, valamint a főiskolákon, továbbá a vidéki intézményekben tanuló diákok az átlagosnál alacsonyabb bérekre számítanak.