Géza
-12 °C
-4 °C

Péntekig biztosan termel a Parmalat

2004.02.04. 08:58
Megegyezett a cég a beszállítókkal, kifizeti a február 1-jétől átvett tej árát.
A Parmalat Hungaria Rt. és a társaság beszállítói tegnap megegyeztek abban, hogy a cég kifizeti a február 1-jétől átvett tej árát. A társaság közel egymilliárd forinttal tartozik a termelőknek, ennek rendezéséről azonban még nem született megállapodás.

A termelők péntekig mindenképpen szállítanak, s ha addig a fizetések rendben megtörténnek, továbbra is folytatják a szállítást. A Parmalat Hungaria szombati közgyűlését követően egyébként visszahívták tisztségéből Alan van der Nagelt, a társaság elnökét, s a kialakult krízishelyzet kezelésével Cristiano Villanit, a cég ügyvezető igazgatóját bízták meg.

A beszállítóknak az a csoportja, amelynek több mint hatvan napja tartozik a tej árával a Parmalat, három más beszállítóval együtt a múlt héten felszámolási eljárást kezdeményezett a cég ellen, mert a tartozás kiegyenlítésével és a jövőbeni szállítások kifizetésével kapcsolatban két hete eredménytelenül tárgyaltak a társaság menedzsmentjével. Ezután a Parmalat közgyűlésén a cég vezetése a csődeljárás kezdeményezése mellett döntött, hogy időt nyerjen a társaság további működését biztosító terv kidolgozására