Árpád
-2 °C
4 °C

Egy-két éven belül privatizálják a Postabankot

2002.06.04. 09:19
Közlekedési és Vízügyi Minisztérium megszűnésével automatikusan a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) - és így végső soron a pénzügyminiszter - felügyelete alá került a Magyar Posta Rt. A Népszabadság információi szerint a felügyeletet később az ÁPV Rt. veszi át a KVI-tól, de ehhez előbb törvénymódosításra lesz szükség, ami várhatóan több mint egy hónapot vesz igénybe.
Az ÁPV Rt. feladata lesz, hogy leválassza a Postáról a Postabankot és felkészítse a privatizációra. Erre az elképzelések szerint egy-két éven belül - a bank gazdálkodásának normalizálása után - kerülhet sor - írja a Népszabadság.

A napilap értesülése szerint a társaság átalakításának, a veszteségforrások megszüntetésének a Postabank leválasztása mellett része lenne a posta által létrehozott két biztosítótársaság, valamint a mentőszolgálatot, a tűzoltóságot és a rendőrséget kiszolgáló távközlési rendszer üzemeltetésére alapított Tetra Rt. végfelszámolása is.

A Magyar Posta Rt. vezetői is távoznak. A Népszabadság úgy tudja, Böröcz István vezérigazgató-helyettes már a múlt héten beadta felmondását.

Kalmár István elnök-vezérigazgató helyét ketten foglalnák el. Az új vezérigazgató és a leendő elnök személye azonban még kérdéses, eddig több jelölt is viszszautasította a felkérést.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?