Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Majdnem fapados

2004.05.27. 16:56
A piaci áraknál olcsóbban, napi 3500 forinttól Pennycar néven indít új autókölcsönzési szolgáltatást az EUrent. A cég 100-200 autóból álló, Skoda flottát alakít ki.
Pennycar néven "fapados" autókölcsönzést indított az EUrent Autókölcsönző Kft. A társaság ügyvezető igazgatója, Haraszti Géza csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: szolgáltatásukkal olyan magánszemélyeket, kis- és középvállalkozásokat céloznak meg, akik eddig nem voltak az autókölcsönzők ügyfelei.

A szolgáltatás május elején már elindult és az első tapasztalatok szerint az ügyfelek 80 százaléka először kölcsönöz autót, 20 százaléka pedig a prémium kategóriát jelentő kölcsönzők ügyfele volt, ám lemorzsolódott a magas árak miatt. A Pennycar legolcsóbb ára egy napra 3.499 forint plusz áfa, a legmagasabb 7.000 forint plusz áfa.

Skodákból áll a flotta

Haraszti Géza kifejtette: a mérsékelt árakat az teszi lehetővé, hogy csak olyan biztosítási és egyéb garanciális hátteret állítanak a szolgáltatás mögé, amit az ügyfél igényel. A flottát a Skoda alacsonyabb kategóriájú modelljeiből állítják össze. Ennek megfelelően könnyítik a kölcsönzés feltételeit is. Eddig az importőr 10 Skodát szállított, amelyet árrés nélkül adott át, továbbá marketing támogatást nyújt az EUrentnek. A flottát várhatóan 50-darabosra növelik. Középtávon a Pennycar flottája 100-200 darabra nőhet. A tíz autó kihasználtsága már az első hetekben meghaladta a 75 százalékot.

A prémium kategóriában piacvezetők

Az EUrent egyelőre egy Pennycar-irodát működtet, az új márkától az első időszakban néhány 10 millió forint forgalmat várnak. Az EUrent Autókölcsönző Kft. 650 autójával prémium kategóriájú kölcsönzői szolgáltatást végez. Magyarországon piacvezető, éves árbevétele elérte tavaly az 1,5 milliárd forintot. A sajtótájékoztatón az EUrent tulajdonosa, a Porsche Bank képviseletében Sarlós András új ügyvezető igazgató elmondta: a csoporthoz tartozik a Porsche Lízing Szolgáltató Kft., a Porsche Biztosítási Alkusz Kft., valamint az EUrent, amelynek új szolgáltatásával teljessé vált a cégcsoport szolgáltatáscsomagja.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft