Jolán
2 °C
4 °C

Nem maradhatnak inkognitóban a szerencsejátékosok

2002.10.30. 10:26
Szigorodnak a jövőben a pénzmosás elleni szabályok a készülő törvénymódosítás szerint. A kaszinókba betérő szerencsejátékosokat, illetve minden 300 ezer forint feletti pénzt váltó személyt azonosítani kell - írja a Magyar Hírlap.
Az ügyvédek egy évvel ezelőtt eredményesen kilobbizták magukat a pénzmosási törvény hatálya alól. A pénzmosás gyanújának bejelentési kötelezettsége azonban rájuk is vonatkozik a jövőben - legalábbis a készülő törvénymódosítás jelenlegi változata szerint.

Kiterjeszti a javaslat a bejelentési kötelezettséget a közjegyzőkre is, ha pénz- vagy ingatlanügyekben működnek közre. Viszont a jogtanácsosok helyzete nem változik, mivel ők nem minősülnek - pénzmosási szempontból - függetlennek.

Azonosítás, bevallás

Szigorodnak a kaszinókra és a pénzváltókra vonatkozó szabályok is. Aki belép a kaszinóba, azt azonosítani kell, függetlenül attól, hogy mennyi zsetont vásárol. A pénzváltóknak pedig minden 300 ezer forint feletti ügyletnél kell azonosítaniuk az ügyfelüket.

Az országhatárt átlépő külföldinek be kell jelentenie az értékeit, és a bevallást 10 évig megőrzik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?