Gellért, Mercédesz
12 °C
22 °C

Bezár a Perlos Komáromban

2009.01.13. 12:13
Miután decemberben már dolgozói több mint felét elbocsátotta, június végéig teljesen bezárja komáromi gyárát a taiwani tulajdonban levő Perlos gyár, mely a Nokia beszállítójaként működött itthon. Az eddigi 660 fős leépítés után a gyár bezárásával nyárra további 500 munkahely szűnik meg.

A gazdasági bizonytalanság továbbra is súlyos a mobil telefonkészülék-iparágban. A vevõi igény jelentõsen esett különösen Európában, és a kilátások nem biztatóak – áll a Perlos közleményében, melyben bejelentik: a decemberi 600 fõs leépítés " körültekintõ számítások és megfontolások alapján nem tûnik elegendõnek".

A vevõi igény csökkenésével a termelési tevékenység Komáromban nagyon gyorsan veszteségessé vált. Következésképpen, kénytelenek vagyunk gyors ütemben lezárni a termelési tevékenységet – nyilatkozta sajnálatának hangot adva Timo Rouvinen, a komáromi Perlos Kft ügyvezetõje.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a legtöbb termelési tevékenység fokozatosan leáll 2009. június végéig. Ez hozzávetõlegesen 500 teljesidejû munkahely megszûnését fogja eredményezni. Ugyanakkor, a helyi vevõk kiszolgálásának céljából, a Perlos meg fog tartani egy szolgáltató központot Komáromban. A komáromi egység tovább fogja folytatni a nyomtatási és egyéb szükséges kapcsolódó szolgáltatásokat. A végleges létszám Komáromban a jövõbeni tevékenységektõl és a piaci helyzet alakulásától fog függni.

Biztos vagyok benne, hogy ez a fejlemény és ennek gyorsasága mindenkit váratlanul ér. Nagyon sajnáljuk, hogy ilyen nagy mértékben lelassult a tevékenységünk Komáromban. Nagyon tapasztalt és kompetens csapatunk volt Komáromban, Magyarországon, és a komáromi gyár jelentõs részét képezte a Perlos globális termelési erejének - mondta Cor Saris a Perlos vezérigazgatója.