Emőke
-4 °C
9 °C

Magyarországon is visszahívnak Peugeot-kat

2005.07.19. 14:28
Motortüzet okozhat a Peugeot 307-esek hibája, ezért a cég visszahívja autóit. A Peugeot Hungária szerint Magyarországon körülbelül 9000 Peugeot érint a visszahívás.
Magyarországra is kiterjesztették a tűzveszélyes Peugeot 307-es autók visszahívását - adta hírül a Forbes Online. A Peugeot magyarországi képviselete a Napi Online-nak elmondta, körülbelül kilncezer Magyarországon vásárolt Peugeot 307-est érint a visszahívás.

A Peugeot korábban a skandináv országokban és Lengyelországban hívta vissza a 2003 májusa előtt gyártott 307-eseket, hogy megszüntesse azon meghibásodások kockázatát, amelyet a kormányszervo-szivattyú elektromos csatlakozójába bejutó víz vált ki, amely kivételes esetben kezdődő tüzet is okozhat a motortérben. A motortüzek elsősorban a különleges időjárási körülmények, így nedves, párás környezet, nagy hőmérséklet-ingadozások és hosszú tél miatt fordultak elő.

A Peugeot Hungária tájékoztatása szerint Magyarországon körülbelül 9000 Peugeot érint a visszahívás. A társaság által kiadott közlemény hangsúlyozza: a magyar tulajdonosokat levélben értesítik a visszahívásról, amelynek költségeit természetesen a francia anyavállalat állja.