Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Hibás tévéket hívott vissza a Philips

2008.09.03. 15:36
A Philips két tévétípust hív vissza, mert rossz csavarokat használtak az összeszerelésnél. Magyarországon száz készüléket érint a visszahívás, a hibás tévéket kicserélik.

Hibás tévékészülékeket hív vissza a Philip – tette közzé hirdetésben a cég. A hirdetés alapján a 20PFL3403/10 és 26PFL340/10 modelleket érinti a visszahívás.

A Philipstől megtudtuk, hogy a cég egyik alvállalkozója olyan csavarokat használt néhány típusú televíziókészülék 2008. március és augusztus közötti gyártásakor, amelyek a televízió belsejében meglazulhatnak. Emiatt a készülék egyes elektromos részei is meglazulhatnak és esetleg áramütés is érheti a felhasználót. A Philips az érintett típusú televíziók biztonsági vizsgálata és élettartam-tesztelésekor észlelte a problémát.

A Philipsnél az Indexnek elmondták, hogy a készülékek hibája miatt semmilyen személyi sérülés vagy vagyoni kár nem történt. Elővigyázatosságból hívják vissza ezeket a televíziókat.

A cég az összes érintett és általa elért televízió készüléket kicseréli. A visszahívás a világ összes országát érint, ahol a Philips az említett típusú televízió készülékeket forgalomba hozta.

Mivel a hibás alkatrész a 2008. március és augusztus között gyártott, adott típusú televíziókban található, ez a Philips éves televíziógyártásának csupán elenyésző hányadát jelenti. Magyarországon ez mintegy száz darab készüléket jelent.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!