Auguszta
-4 °C
2 °C

Megduplázta BorsodChem pakettjét a Rahimkulov család

2005.10.26. 08:02
Úgy tűnik Medget Rahimkulov szeret nyílt lapokkal játszani - és mindez nem válik kárára. Az ÁÉB fő tulajdonosa mintegy egy hónapja jelentette be, hogy öt százalék körüli BorsodChem-részesedésének megduplázására készül.

A piac talán nem hitt az Anetnna Hungária Rt.-ben is 15 százalék feletti pakettal rendelkező befektetőnek, mindenesetre a bejelentést nem követte a vegyipari részvények szárnyalása, így az orosz mágnás szép lassan, folyamatosan csökkenő ár mellett vásárolhatta össze a részvényeket.

A megfontolt gyüjtögetésnek köszönhetően a Rahimkulov család irányítása alatt álló, londoni bejegyzésű Firthlion Limited 8 millió 243 ezer 96 darabosra növelte BC-pakettjét, ami 10,15 százalékos befolyást biztosít számára. Figyelembe véve az ÁÉB-nél levő vegyipari papírokat is, az egyesek szerint Magyarország leggazdagabb emberének számító befektető befolyása 12,32 százalékra nőtt.

Ezek után lehet, hogy érdemes lesz jobban odafigyelni a Mol-piacra, Medget Rahimkulov ugyanis saját bevallása szerint az olajipari cégben is szeretné megduplázni jelenleg másfél százalékos részesedését.

Persze ha ott is ilyen megfontoltan vásárol, erről az egyszerű befektető már csak a tulajdonszerzés hivatalos bejelentésekor szerez tudomást. A megszerezni vágyott pakett nem olyan nagy, hogy ne lehetne észrevétlenül összegyűjteni, egyedül akkor lógna ki a lóláb, ha vevői oldalon folyamatosan az ÁÉB állna.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft