Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Színház lesz a plázából?

2002.05.23. 09:52
Befuccsolt a Pólus Holding Rt. Barcson felépített plázája, ahol a bolthelyiségek fele üresen áll. Az üzletközpontokat építő cég hajlandó lenne eladni az épületet az önkormányzatnak, amely kultúrcentrumot telepítene belé.
Nagyjából két milliárd forintjába került a beruházónak 1998-ban a 3300 négyzetméter alapterületű "Pólus Dráva" fantázianevű üzletközpont, ám a Napi Gazdaság szerint ennél kevesebbért is szabadulna a gazdaságtalan kolonctól.

Csökkent a balkáni roham

A településen eredendően azért kezdtek építkezésbe, mert számítottak a horvát bevásárló turistákra, hiszen a szomszédos országban rettenetesen magasak az árak. A kilencvenes évek végétől azonban fogyni kezdetek a horvátok (mármint a határ ezen oldalán) és csökkent a forgalom.

Bár eredetileg úgy tervezték, hogy az áruházat később bővítik és műjégpályát is építenek mellé, mára az üzlethelyiségek fele üresen áll. A Napi információja szerint a Pólus Rt. tárgyalásokat kezdett a jövőről, többek között az önkormányzattal.

Kell a kultúra

A helyhatóságnál elmondták, hogy Barcsnak szüksége lenne egy többfunkciós, színházként, moziként vagy konferenciateremként használható létesítményre. Mielőtt döntenének, felmérik az átalakítás költségeit.