Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Demján eladta a Pólus Centert

2005.10.06. 16:34
Kilenvenmillió euróért adta el a Pólus Centert a Demján Sándor, Péter Munk és Csányi Sándor tulajdonában lévő Dipol Holdings Ltd. A bevásárlóközpont 1996-ban nyitotta meg kapuit, havonta 800 ezer vásárló fordul meg itt.
A Demján Sándor, Péter Munk és Csányi Sándor tulajdonában lévő Dipol Holdings Ltd. a múlt héten eladta a budapesti Pólus Centert az ING Közép-Európai Ingatlanalapnak. Az 1996-ban megnyitott bevásárló központért az alap 90 milló eurót fizetett.

A TriGránit szerint a Pólus Center eladásának sikere utat nyitott a régió két domináns cége közötti további együttműködésre mind az ingatlanakvizíció mind a strukturált finanszírozás területén.

Kilenc éve

A budapesti Pólus Center bevásárlóközpont 1996-ban nyitotta meg kapuit 47 000 négyzetméter hasznos területtel, több mint 2200 parkolóval és az első klasszikus bevásárlóközpontként forradalmasította a kiskereskedelmi szektort Közép-Kelet Európában. A jelenleg is 100 százalékban bérbe adott bevásárlóközpontban helyet kapott a Tesco, a Media Markt és a C&A is. A Pólusban havonta mintegy 800 ezer vásárló fordul meg.

A vevő a jövőben is számít a TriGránit üzemeltetési tapasztalatára és szaktudására, ezért az objektumot az eladás után is a Trigranit Management Kft. üzemelteti. A Dipol tulajdonosai az eladásból származó bevételüket a Millenniumi Városközpont további fejlesztésére és újabb romániai projektekre fordítják.

A Pólus az eladás után bekerült az ING Property Fund Eastern Europe LP portfoliójába. A Guernseyben bejegyzett zárt végű ingatlanbefektetési alap 2004 áprilisában indult útjára azzal a céllal, hogy kereskedelmi létesítményeket és irodaházakat vásároljon Közép-Európában. Az alap befektetői 600 millió euro értékű ingatlanportfolió létrehozására kötelezték magukat.