Emőke
-4 °C
9 °C

Magyar Hírlap helyett A Pont

2004.11.08. 18:11
Két nap alatt 670 javaslat érkezett arra, mi legyen a múlt héten megszűnt Magyar Hírlap munkatársai által jegyzett új orgánum neve.
Két nap alatt 670 javaslat érkezett arra, mi legyen a múlt héten megszűnt Magyar Hírlap munkatársai által jegyzett új orgánum neve - közölte a volt főszerkesztő hétfőn az MTI-vel.

Európai Hírlap

Az új lap neve A Pont lesz, alcíme pedig: Európai Hírlap - tudta meg az Index. A stáb, amely az elmúlt napokban megtervezte az új lap arculatát is, 15-20 javaslatot választott ki a beérkezettek közül, majd ezt a kört szűkítette négyre, később kettőre; ez utóbbiak közül választhatott szavazással a szerkesztőség.

Az új napilap mutatványszáma 15 ezer példányban, ingyenes terjesztésben kedden jelenik meg, szerdán pedig már az első számot vehetik kézbe az olvasók. A húsz oldalas, teljes egészében színes lap az ADOC Interprint Kft. Fehér úti nyomdájában készül. Az újság a bevezetés időszakában 150 forint, utána egy eurónyi összegbe kerül majd. A Magyar Hírlap 85 munkatársa közül 60-65 ment át a Ponthoz.

Szombaton már nem jelent meg a Magyar Hírlap

Mint ismert Papp Béla, a Ringier magyarországi ügyvezető igazgatója pénteken délután bejelentette, hogy az ígéretekkel ellentétben nem a szombati, hanem a pénteki szám volt az utolsó Magyar Hírlap. A kiadó szerint péntek délutánig nem érkezett megfelelő vételi ajánlat a kiadói jogokra.

A Magyar Nemzet, a Népszava és az Index szolidaritásból szombati számában biztosított pár oldalt a Magyar Hírlapnak, hogy elbúcsúzhasson olvasóitól.