József, Bánk
-6 °C
0 °C

Szerdától Magyar Hírlap lett a Pontból

2004.11.23. 07:35
A Pontot kiadó cég vette meg a Magyar Hírlap nevét, és szerdától a lap ismét a régi néven kapható. A lap címlapfotóján egy kéz a november elején megszüntetett lapot tart. A Pont tizenkét számot élt meg.
A Magyar Hírlap kiadói jogait a Ringier Kiadótól megvásárolta a Pont MH Kiadói Kft., amelyben a napilap korábbi munkatársai által alapított cég az egyik tulajdonos.

A szerdán újra megjelenő Magyar Hírlap működését 45 belső munkatárssal és nagy külső beszállítói körrel képzelik el. Az új lap jóval kisebb, rugalmasabb szervezet lesz, de a nyomdaváltás is olcsóbbá teszi az előállítást. A Ponthoz hasonlóan az Adoc-Interprint készíti az újságot. Az új lap 24 oldalon jelenik meg, a Ponttal azonos formátumban.

Vége a Pontnak

A Magyar Hírlap november 5-én jelent meg utoljára, miután a Ringier nem tudta vállalni tovább a lap veszteségeit. A lap újságírói által Pont néven indított lap első példánya november 9-én került az utcára és tizenkét számot élt meg.

Az Index hétfőn megpróbálta elérni Papp Bélát, a kiadó ügyvezetőjét, aki nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Papp Béla, a Ringier Kiadói Kft. ügyvezetője az MTI-nek elmondta: a szerződés részeként az előfizetői listákat, valamint a Magyar Hírlap Online-nal kapcsolatos jogokat is értékesítették. A kiadó egyelőre megtartotta az újsághoz kapcsolódó kiadványok (például a száz leggazdagabb, legsikeresebb magyar, a legfeltörekvőbb fiatalok listáját tartalmazók) jogait, amelyek értékesítéséről tárgyalnak.