Mátyás
-6 °C
1 °C

Pornótúra félmillóért

2005.04.09. 21:32
Egy pornósztár csak Önnek maszturbál - ez a Pornweek nevű, "felnőtt utazási iroda" egyik kiemelt programpontja azokon az ötnapos túrákon, melyeket félmillió forintért pornófilmek forgatásának helyszínére szerveznek. A célpontok között Budapest és egzotikus sziget is szerepel.
Öt nap, négy éjszaka, 2650 dollár, a repülőjegy nélkül - pusztán ez alapján alighanem az egyik legdrágább utazási ajánlat az angol székhelyű, beszédes nevű Pornweek.com-é, még akkor is, ha a csomagban négy csillagos szálloda és teljes ellátás szerepel. A több mint félmillió forintnak megfelelő összeget azonban nem is ezért kell kifizetni az adott esetben egy valóban egzotikus szigetre, de visszatérően Budapestre vagy Prágába is induló túrákon: a Pornweek által szervezett évente nagyjából tíz út mindegyike egy pornófilm forgatására indul, a turisták pedig a forgatás egészét végignézhetik.

Extra szolgáltatások

A puszta jelenléten és nézelődésen túl, aki akar, szerepelhet is a filmben, ám hangsúlyozottan csak statisztaként. A vendégeket meghívják a forgatás ideje alatt szervezett privát partikra, és ahogy a filmezés alatt, itt is fotózhatnak. Örök emlékül szolgálhat az is, hogy a forgatás végén mindenki saját kamerájával levideózhatja az egyik direkt nekik maszturbáló szereplőt.

Egy-egy útra maximum tíz vendég mehet, az érdeklődés ennél lényegesen nagyobb - állítja a Pornweek, éppen ezért 2002 óta évente egyre több utat szerveznek. A partnereik között olyan, a pornóiparban ismert cégek vannak mint a Private, és ez biztosíték arra, hogy a turisták nem egy alacsony költségvetésű, hanem egy sztároktól hemzsegő forgatáson lehetnek ott - derült ki a cég emailben adott válaszaiból.

Kovi nem engedné

Soha nem hallottam még a cégről - mondta az Indexnek a magyar pornópápa, Kovács István. A rendező-producer hangsúlyozta: mindig is azt az álláspontot képviselte, hogy egy forgatás komoly munka, és nem ingyencirkusz, így ő maga a stábon kívül senkit nem enged be a forgatási helyszínekre. Kovi arról se hallott, hogy a Pornweek már szervezett volna túrát Budapestre, az biztos, hogy még - bár hiábavaló lett volna - nem keresték meg.

Kevés a magyar extrém túra

Nem hallott még hasonló ajánlatról Molnár Gabriella, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének elnöke sem, aki szerint azonban az tény, hogy egyre nagyobb a kereslet világszerte a különleges utak iránt. Az nem jellemző, hogy magyar utazási irodák afrikai vadásztúrát szerveznének, de azért aki különleges ajánlatokat keres, találhat Magyarországon is - tette hozzá. Az extrém sportolási lehetőségeket már számos iroda kínálja programjában, a raftingolás, a speciális sítúrák évek óta visszatérő ajánlatokat jelentenek, és nem számít már igazi különlegességnek a dzsiptúra Afrikában vagy Ausztráliában. Jelenleg a már említett vadásztúrák vagy a dél-amerikai dzsungelekbe szervezett túlélő kirándulások jelentik a legkülönlegesebb ajánlatokat. Az extrém vagy igazán távoli, egzotikus helyszínekre irányuló utak együttesen is csak a magyarországi utazási piac elhanyagolható százalékát adják. Tény viszont, hogy bár a nagyon drága utakra szűk a fizetőképes kereslet, de az már látszik, hogy az ezeket megfizetni képes réteg részéről viszont van érdeklődés a különlegességek iránt.