Márta, Flóra
20 °C
33 °C

Feljelent a Posta

2008.07.01. 16:40
Felügyelõ bizottsága javaslatára feljelentést tett a Magyar Posta a biciklitender ügyében. A belsõ vizsgálatok szerint a kirúgott Gergely László mellett mások is mulasztottak, ellenük munkaügyi eljárások indulnak, a feljelentést most ismeretlen tettes ellen tették.

Ismeretlen tettes ellen büntetõfeljelentést tesz a Magyar Posta a közbeszerzési szabályok megsértése miatt a kerékpár tender ügyében - mondta Tomecskó Tamás, a Magyar Posta szóvivõje. A Magyar Posta Zrt. igazgatósága a felügyelõ bizottság javaslatára döntött arról, hogy a társaság ismeretlen tettes ellen tegyen büntetõfeljelentést közbeszerzési szabályok megsértése miatt.

A szóvivõ elmondta: a posta vezetõ testülete arról is döntött, hogy a társaság alakítsa át a beszerzési és eszközgazdálkodási szabályzatát. Abban pontosan határozza meg, milyen értékû beszerzéseknél milyen szintû vezetõk részvétele kötelezõ a jövõben. A szabályzatok átalakításakor, az elõírások meghatározásakor a Magyar Posta külsõ szakértõket is bevon.

Tomecskó Tamás utalt arra, hogy a társaság belsõ vizsgálata megállapította, Gergely László mellett a beszerzési bizottság többi tagja is mulasztott, az igazgatóság döntése értelmében ellenük munkaügyi eljárások indulnak. A posta szóvivõje közölte, hogy a Közbeszerzési Döntõbizottság hétfõi döntésében megállapította, hogy a Magyar Posta és a Cronopont Kft. között megkötött szerzõdés érvényes, továbbá az összeszerelés azonos a gyártással.

Tomecskó Tamás közölte, hogy a Magyar Posta haladéktalanul egyeztetést kezdeményezett a gyõri székhelyû céggel, és felszólította a vállalkozót a szerzõdés szerinti teljesítésre. Az egyeztetések a jövõ héten folytatódnak a Cronopont Kft.-vel - tette hozzá.