Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Ausztriába menne a posta

2004.05.10. 10:48
A Mol és az OTP után a Magyar Posta is terjeszkedne a régióban - tudta meg a Magyar Hírlap. A vállalat alsősorban az osztrákokkal építene ki szorosabb kapcsolatot.
A többi magyar nagyvállalathoz hasonlóan a Magyar Posta is terjeszkedne Kelet-Közép-Európában - értesült a Magyar Hírlap. A vállalat a szomszédos országok postáival szoros együttműködést szeretne kialakítani. Ez később akár közös cégek lapításához is vezethet.

A Magyar Hírlap információi szerint a Magyar Posta elsősorban az osztrák postával szeretne együttműködni. A múlt héten megbeszéléseket is folytatott erről a két vállalat vezérigazgatója.

Szivi László vezérigazgató-helyettes a napilapnak elmondta, az európai uniós csatlakozással megváltoztak a piaci lehetőségek, hiszen a vállalat előtt is megnyílt a 450 milliós piac. Szivi szerint az osztrákok jó partnernek bizonyulhatnak.

A Magyar Hírlap úgy tudja, a két vállalat közötti együttműködés nem új keletű, de az uniós csatlakozás új lendületet adhat a folyamatnak. Az osztrákok a csomagküldés területén látnak lehetőségeket. A magyar partnerre a logisztikai hálózat miatt lenne szükségük.