Valér
-2 °C
0 °C

A pénzügyminiszter felmentette a Magyar Posta vezérét

2002.06.05. 13:20
László Csaba azonnali hatállyal felmentette Kalmár Istvánt, a Magyar Posta elnök-vezérigazgatóját - tette közzé a Pénzügyminisztérium szerdán. A miniszter Szivi Lászlót, a Magyar Posta főigazgatóját kérte fel, hogy szerdától megbízottként lássa el a vezérigazgatói teendőket.
A közlemény szerint a posta első emberének vezérigazgatói munkaviszonyát és igazgatósági tagságát is megszüntette a pénzügyminiszter. László Csaba egyúttal felkérte Szivi Lászlót, a Magyar Posta Rt. főigazgatóját, hogy szerdától további intézkedésig megbízottként lássa el a Magyar Posta Rt. vezérigazgatói teendőit. A pénzügyminiszter utasította a Magyar Posta Rt. igazgatóságát, hogy haladéktalanul intézkedjen a változás cégbírósági bejelentéséről - áll a közleményben.

Az Index kérdésére a Pénzügyminisztérium szóvivője nem kommentálta a miniszter döntését.

Gyors menesztések

A Népszava értesülései szerint sajátosan gyors vizsgálattal, a belső ellenőrzés szabályait figyelmen kívül hagyó módszerrel zárta rövidre a Magyar Posta vezetése két, magas pozícióban lévő munkatársának menesztését. A nagy sietség miatt Kalmár István vezérigazgató elmulasztotta a vizsgálat eredményét eljuttatni a két átvilágított vezetőhöz, hogy azok reagálhassanak a megállapításokra - közölte a lap.

A Szerencsejáték Rt. következik

A Népszabadság értesülése szerint folytatódnak a személycserék az állami vállalatok élén is. Még ezen a héten váltás történhet a Szerencsejáték Rt.-nél. A cég elnöke a lap szerint Pongrácz Antal lesz, aki korábban négy éven át vezette a társaságot, és jelenleg az OTP Bank vezérigazgató-helyettese. A Szerencsejáték Rt. vezérigazgatói teendőinek ellátására pedig Székely Gábort kérték fel, aki 1990-94-ig Budapest alpolgármestere volt, és azóta is az SZDSZ színeiben politizál a fővárosban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!