Valér
-1 °C
0 °C

Sportbalesete miatt mondott le a Postabank vezérigazgatója

2002.07.26. 18:04
Súlyos sportbalesete miatt lemondott pénteken a Postabank vezérigazgatója - tudatta a Pénzügyminisztérium közleményben. Pál Árpád múlt hét szombaton - alig egy nappal azt követően, hogy a hitelintézet rendkívüli közgyűlésén vezérigazgatóvá nevezték ki - szenvedett gerincsérülést.
A vezérigazgató az orvosi vizsgálatok után határozott arról, hogy lemond tisztségéről. Pál Árpád döntését azzal indokolta, hogy a bank irányítása az elkövetkező időszakban teljes odafigyelést kíván, rá pedig súlyos műtét és hosszas lábadozás vár, ezért átadja a helyét egy olyan szakembernek, aki teljes emberként képes ellátni a vezérigazgatói feladatokat. A Postabank igazgatósága hétfői rendkívüli ülésén foglalkozik a kialakult helyzettel és tesz javaslatot az új vezérigazgató személyére.

A pénzügyminiszter sajnálattal vette tudomásul Pál Árpád döntését. László Csaba úgy fogalmazott: reméli, hogy a kitűnő szakember hamarosan felépül, és karrierjében nem okoz törést a szomorú baleset - áll a PM közleményében.

A miniszter a jövőben is számít Pál Árpád munkájára. A pénzügyminiszter minden lehetséges módon támogatja a Postabank Rt. igazgatóságát abban, hogy a lehető legrövidebb időn belül Pál Árpádhoz hasonló kvalitású szakembert nevezhessen ki a megüresedett vezérigazgatói posztra.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!