Krisztina
19 °C
25 °C

Kivár a Britton a Pannonplast-ügyben

2003.08.12. 09:27
Csak az őszi közgyűlés után dől el, milyen stratégiát folytat a Britton a Pannonplasttal kapcsolatban - nyilatkozta Mészáros János a kft. egyik tulajdonosa. A cégvezető szerint nem segített a társaságnak a K&H-fesztivál, bár semmi kacsolata nem volt a brókercéggel.
A Pannonplast-ügy kapcsán elhíresült Britton Kft. egyik tulajdonosa, Mészáros János a műanyagipari cégben meglévő aktuális részesedésükről, illetve a társasággal kapcsolatos terveikről beszélt a Napi Gazdaságnak. Mint az Index megírta, tegnap bejelentették, hogy Mészáros és tulajdonostársa, Kerék Csaba 8,2-8,2 százalékos közvetett részesedéssel rendelkezik a Pannonplastban.

A bejelentést a PSZÁF kérésére tették - nyilatkozta a Napi Gazdaságnak Mészáros János. Kerék Csabával fele-fele arányban a Britton 74 százalékát birtokolják. Ugyan a Britton csak valamivel több, mint 11 százalékos részesedéssel rendelkezik a Pannonplastban, ám a tulajdonunkban nem álló Pevdi Kft. befolyásának ideszámítását írta elő egy PSZÁF-határozat. Az így megnövelt befolyásból jött ki a 8,2-8,2 százalék.

Tartják a Pannonplast-papírokat

A Britton Pannonplasttal kapcsolatos stratégiája még nem dőlt el. Inkább tartják a papírokat, majd a szeptemberi-októberi közgyűlésen derül ki, hogy alakulnak a tulajdonosi, illetve a cégjogi kérdések, valamint, hogy a társaság működési számai javulnak-e. Hogy kiszállnak-e a Pannonplastból, az főleg a cég teljesítményétól függ.

Ha romlik a társaság helyzete, akkor nem valószínű, hogy jó árat lehetne kapni érte - mondta Mészáros a Napinak adott interjúban. Akkorra derülnek ki a tényleges károk. A legkritikusabb kérdés a Pannonplast sorsa. A döntés akár részesedésünk növelését is jelentheti, nyitottak vagyunk minden irányban.

A Karsai Bélával való viszonyuk - állítása szerint - nem változott első találkozásuk óta, egyértelműen versenytársként kezelik. Ő a tulajdonosa a Pannonplast egyik legkomolyabb konkurenciájának, míg a Brittonnak nincs más műanyagipari érdekeltségünk - magyarázta a cégtulajdonos.

"Nem segített a K&H-fesztivál"

Mészáron szerint a Pannpnplast menedzsmentjének nem volt alkalma bizonyítani. Elég nagy változtatások voltak az áprilisi közgyűlés után, a felső vezetők közül ketten mentek el, de az alsóbb vezetői, gyárvezetői szinten is jelentős mozgás volt. Természetesen nem segített a cégnek a "K&H-fesztivál". Valószínűleg csak őszre dől el, hogy az új gárda hogyan teljesít. Az eddigi vezérigazdatóval, Fehér Erzsébettel is kitűnő a viszonya a Britton vezetésének.

A K&H Equities körüli botrány kapcsán Mészáros János a Napinak elmondta: nem volt pozíciójuk a brókercégnél. Nem tartoztak a károsultak, de még az ügyfelek közé sem. Hitelük nem volt, számlavezetésen és kisebb ügyeken kívül nem volt kapcsolatuk a bankkal sem. Két-három évre visszanyúló kapcsolatunk alapvetően befektetési tevékenységünkhöz köthető.