Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Nem állítják le a privatizációt

2004.08.27. 12:37
Bár az ellenzék arra kérte a kormányt, állítsa le az állami tulajdonban lévő társaságok eladását, a gazdasági bizottság úgy döntött, a parlament elé kerülhet a privatizációról szóló törvényjavaslat.
Az Országgyűlés gazdasági bizottsága pénteki ülésén 13 nem és 12 igen szavazattal nem tartotta általános vitára alkalmasnak az állami tulajdonban lévő társaságok privatizációjáról, pontosabban annak leállításáról szóló országgyűlési határozati javaslatot - értesült a Gazdasági Rádió.

Papcsák Ferenc és Rogán Antal fideszes képviselők önálló indítványa szerint az Országgyűlés felkérné a kormányt, hogy állítsa le a Bábolna Rt., a Bólyi Mezőgazdasági Rt., a Mezőhegyesi Ménesbirtok Rt., a Nemzeti Tankönyvkiadó Rt., a Tokaj Kereskedőház Rt., a Mol Rt., a Richter Gedeon Rt., a 24 Volán-társaság, a Magyar Villamos Művek Rt., a Magyar Posta Rt., a Hollóházi Porcelángyár és a Zsolnay cégcsoport állami tulajdonrészének privatizációját.

Az ellenzéki képviselők indítványozzták azt is, hogy a kiírt privatizációs pályázatokat a kormány vonja vissza, illetve a már elbírált pályázatok szerződéseit ne írja alá.