Edit
10 °C
27 °C
Index - In English In English Eng

Átnézetné a kötelezőtarifákat a PSZÁF

2008.11.24. 14:48
Két biztosítónál már találtak kisebb hibákat, ezért a felügyelet elnöke arra kérte a versenyhivatalt és a Mabiszt, nézzék át a tarifákat.

Farkas István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnöke levélben kérte fel a Gazdasági Versenyhivatalt (GVH) és a Magyar Biztosítók Szövetségét (Mabisz), hogy versenyjogi, illetve etikai szempontból nézzék át a kötelező gépjármű-felelősség biztosítási tarifákat, mondta Binder István, a felügyelet szóvivője.

A két levél azzal összhangban született, hogy - amint azt a kampányidőszak előtt, októberben jelezte - a PSZÁF az idén fokozottabban vizsgálja a tarifákat, és mindannyiszor határozatot hoz, amikor az ügyfelek egyedi díjait nem lehet kiszámítani a közzétett biztosítási feltételekből.

A PSZÁF két biztosítót a kötelező gépjármű-felelősség biztosítási (kgfb) tarifáinak újbóli közzétételére utasított. A TIR Biztosító Egyesület és az Union Biztosító azóta már végre is hajtotta a határozatot. Az alaptarifák mindkét biztosítónál rendben voltak, a kedvezményekben talált kivetnivalót a felügyelet.

A TIR egyesület esetén az ingyenes kártyához kapcsolódó kedvezményeket nem lehetett azonosítani, míg az Unionnál az nem volt megállapítható, hogy a partner Erste Bank alkalmazottai mennyi kedvezményt kapnak.