Bulcsú
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Egy nap alatt háromszor nyertek kétmilliót

Ilyen még nem volt: egy kis rákosszentmihályi lottózóban egy nap háromszor nyert valaki a Szerencsejáték Zrt. Puttó nevű játékának óránkénti külön sorsolásán, ami miatt a cég vizsgálatot is indított. Később jött a happy end: a nyertesek történetét felhasználják a cég marketingkampányában. A tízfős társaság számkombinációkat játszott meg, és összesen 1 620 000 forintot tett fel. Háromszor kétmilliót nyertek.

Háromszor is kisorsolt egy XVI. kerületi lottózót a célhardver múlt szerdán, a Puttó nevű játék külön sorsolásán, ami példa nélkül álló eset, ezért a Szerencsejáték Zrt. vizsgálatot is kezdett az ügyben. A játékban aznap tartottak egy olyan akciót, melyben óránként kisorsoltak egy lottózót és egy percet; az akkor és ott feladott szelvények voltak jogosultak a plusznyereményre. A János utcai lottózóban tehát aznap háromszor nyertek kétmillió forintot és kétszázezer forint értékű sorsjegycsomagot, ráadásul, mint megtudtuk: ugyanaz a társaság.

Tízek bandája

Mi is az a Puttó?
A Puttó a Szerencsejáték Zrt. legújabb, majdnem egy éve futó játéka. A sorsolások ötpercenként zajlanak. A játékba kerüléshez egy számtáblát kell kitölteni, amely két összetartozó számmezőből áll. A játékos 20 számból 8 számot játszik meg az "A" mezőben, és legalább 1 számot a "B" mezőben. Ha a játékos a "B" mezőn 1-nél több számot jelöl be, úgy többször tippel a "B" sorsoláson kisorsolt számra, ezt nevezzük kombinációs játéknak - olvasható a cég honlapján. Egy-egy számsorsolás alkalmával 8+1 számot sorsolnak ki. A telitalálat esélye 1:503 880.

A lottózó munkatársa elmondta: a kunsztot egy tízfős csapat hajtotta végre, amelynek tagjai "nagy variációval" játszottak náluk, amit egyébként a lottózósok állítottak össze nekik. Nem egymást követő négy órában játszottak, hanem 9-10, 12-13, 14-15 és 17-18 óra között, óránként 540 szelvénnyel, tehát percenként kilenc szelvényt adtak föl (ötszörös téttel, vagyis szelvényenként mindez 750 forintba került). Az extra kétmilliókon kívül természetesen a variációkból is jött ki nyeremény, tette hozzá a lottózó munkatársa.

A játékhoz szükséges teljes összeget nem kellett előre összedobni, magyarázta, a társaság tagjai minden menet után körbetelefonálták egymást, hogy belevágjanak-e a következő órába. Az első két játékóra egyébként veszteséges volt, és ha az elsőben nem nyerik meg a kétmilliót, nem is mentek volna tovább. A második órában nem az övék volt az extra nyeremény, de a harmadiktól már a kombinációk is nyereségesek voltak, mesélte a lottózó munkatársa. A társaság viszont még a harmadik és negyedik órában is megcsípett egy-egy plusznyereményt, ami már szemet szúrt a Szerencsejáték Zrt.-nek, s így vizsgálatot kezdeményezett.

Nem mindennapi

Valóban vizsgálatot indított a Szerencsejáték Zrt. az ügyben, erősítette meg az Indexnek a társaság szóvivője. Somorai László elmondta, hogy szokatlan nyereményeknél a cég mindig kivizsgálja a körülményeket. Így tettek most is, hiszen nem mindennapi, hogy egy nap háromszor is nagyot nyernek egy lottózóban. A cég képviselője a helyszínen járt utána az ügynek, és a vizsgálat során találkoztak a szokatlan szerencsével játszó társasággal is. A vizsgálat mindent rendben talált.

Annyi történt, hogy a társaság követte a játék reklámjában szereplő felhívást: (majdnem) minden órában játszottak - magyarázta Somorai László. A társaság a reggel 8 óra 18 perckor, a délután 2 óra 44 perckor, illetve az 5 óra 20 perckor feladott szelvényeivel nyert. Nyereményük alkalmanként kétmillió forint és kétszázezer forint értékű kaparós sorsjegy. Ez utóbbi összesen háromezer darab sorsjegyet jelent, így itt is lehetnek még nagyobb nyeremények.

Érdemes többször

Vagyis a kaparós sorsjegyekben lévő esetleges nyereményeket nem számolva a társaság végül 4 380 000 forinttal lett gazdagabb: az összesen hatmillió nyereményből lejön az az 1 620 000 forint, amit a szelvényekre költöttek. Fejenként 162 ezer forintot kockáztatva 438 ezer forinttal lettek gazdagabbak.

A szerencsés nyertesek egyébként hozzájárultak ahhoz, hogy fényképük, illetve a történet bekerüljön a Szerencsejáték Zrt. hivatalos lapjába, a Szerencsemixbe. Ez ingyenesen terjesztett újság, a lottózókban lehet hozzájutni hetente kétszer. A szóvivő elmondta, hogy a cég marketingcélokra kívánja felhasználni az esetet: konkrét példával tudják kommunikálni azt, érdemes többször is játszani. Magyarországon egyébként is ritka az olyan nyertes, aki vállalja, hogy neve és fényképe nyilvánosságra kerüjön.