Dömötör
-1 °C
14 °C

A PriceWaterhouseCoopers álmodja tovább

2002.02.05. 14:23
Az Ifjúsági és Sportminisztérium miniszteri biztosi hivatalának közleménye szerint a PriceWaterhouseCoopers Kft. készítheti el a magyar olimpiai pályázat megvalósíthatósági tanulmányát.
A döntést még hétfőn hozták, de az elemzést és értékelést végző 12 fős bíráló bizottság csak kedden hozta nyilvánosságra a határozatát.

Az Olimpiai Pályázatot Előkészítő Bizottság még 2001 októberében döntött arról, hogy a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére közbeszerzési pályázatot hirdet, a felhívás novemberben jelent meg.

Négyen a Big Five-ból

A szakmai anyag elkészítéséért a világ négy legnagyobb tanácsadó cége versengett. A most kihirdetett nyertes mellett az Arthur Andersen, az Ernst&Young, a KPMG adta még be pályázatát.

A PriceWaterhouseCoopers Kft.-nek a tanulmányt július 31-ig kell elékészítenie, melynek díja - áfa nélkül - 396 millió forint. A felek a megbízási szerződést február 15-én írják alá.

Akik eldöntötték
A szakmai értékelést egy 12 főből álló bírálóbizottság végezte, melyben helyet kapott többek között az OPEB négy társelnöke, akik közül Schmitt Pál, a MOB elnöke és Nébald Rudolf, a Fogyatékosok Nemzeti Sportszövetségének elnöke személyesen, míg T. Mészáros András, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke és Demszky Gábor főpolgármester képviselőjük (Láng László közgazdász, a főpolgármesteri kabinetiroda helyettes vezetője és Kuszák Miklós közgazdász, a Pest Megyei Kerületfejlesztési Kht. igazgatója) útján vettek részt. Elnöke Fürjes Balázs, az olimpiai pályázatot előkészítő miniszteri biztos volt. A bizottság további tagjai voltak: Cselovszki Zoltán városépítész, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal vezetője, Dénes Ferenc közgazdász, a sportügyekért felelős helyettes államtitkár (ISM), Fodor János, PHARE műszaki szakértő, Haszonicsné Ádám Mária ügyvéd, Janitsáry Iván építés-kivitelezési szakmérnök, Nagy Adrienn jogász, hivatalvezető helyettes (Miniszteri Biztos Hivatala, ISM), Szerdahelyi Balázs ügyvéd.