Auguszta
-3 °C
2 °C

Átalakítaná a piacot a Re/Max

2006.10.17. 16:12
Tizenöt év alatt 150 irodát szeretne nyitni a világ legnagyobb ingatanközvetítő cégének magyarországi képviselete. A Re/Max július 14-én kezdte meg működését Magyarországon, és három hónap alatt hat franchise-partnert szerzett. A cég célja, hogy itthon is a legnagyobbak legyenek.

Magyarországi működésének három hónapja alatt hat partnert szerzett a világ legnagyobb ingatlanközvetítő cége, a Re/Max. Eddig csak egy partnerük nyitott irodát, de november végére jön a többi is. A Re/Max július 14-én jelent meg Magyaroszágon, az országra vonatkozó franchise-jogokat a nemzetközi hálózattól a Global Real Estate Kft. szerezte meg. A múlt héten szervezték meg az első tréningeket a partnereknek.

Az 1973-ban Denverben alapított, nemzetközi ingatlan-franchise-hálózat, a Re/Max 1994-ben jelent meg Európában. Elsőként Spanyolországban nyitott irodát, ma már a kontinens majdnem minden országában jelen van. A három kimaradt ország - Szlovénia, Lengyelország és Szerbia - közül az utóbbi kettővel már folynak a tárgyalások - mondta Frank Polzer, a Re/Max Europa elnöke és társtulajdonosa. Európában jelenleg 1428 iroda működik, év végére 1500 lesz.

A cég célja, hogy átalakítsák az ingatlanközvetítői piacot Magyarországon. Észak-Amerikában például sokkal nagyobb tiszteletnek örvendenek az ingatlanügynökök, mint Európában. Az itteni piacon nem fordítanak elég energiát a marketingre, az ügyfélkapcsolatokra. Pedig ez a legfontosabb feladat - véli Frank Polzer. Ez lehet, hogy oka annak, hogy nagyon sok magánszemély maga adja el az ingatlanát. Jelenleg nincs olyan szolgáltatás, ami miatt az ügyfeleknek érdemes lenne ügynököket megbízniuk.

A franchise-hálózathoz budapesti cégeknek 15 ezer euróért lehet csatlakozni, vidéki nagyvárosokban az egyszeri díj 13 500 euró. Ezenkívül havonta 495 eurót és a forgalom 9 százalékát kell kifizetni a Re/Maxnak. A cég öt évre szóló jogokat ad a partnereknek, kapnak egy alapcsomagot az egységes arculathoz, illetve technikai csomag is jár kezdésnek. A partnerek hozzáférhetnek a cégen belül árult összes ingatlan adatához.

A Re/Max hosszú távú terve, hogy 15 év alatt 150 irodát nyisson Magyarországon.