Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Késik a fapadosbázis

2004.03.25. 12:38
Csak jövőre fejeződik be a Budapest Airport átépítése. Az átmeneti időszak többmilliós pluszkiadást jelent a fapados társaságoknak.
A SkyEurope illetékesei szerint jelentős turisztikai hátrányt jelent Magyarországnak a Budapest Airport vezetőinek késlekedése. Mint azt a Népszabadság megírta, a fő problémát az jelenti, hogy az egyes terminál kapacitása messze nem elégíti ki a fapados társaságok igényeit. Egyszerre csak egy gép utasait lehet kiszolgálni, a technikai felszereltség elavult.

Át kell alakítani

Az átalakítás szükségessé vált, mely a tervek szerint májusban kezdődött és év végéig be is fejeződött volna. Addig is egy "sátorterminál" szolgálta volna ki az utasokat. Ám a munkálatok késlekedni látszanak, és jelenleg nincs is remény arra, hogy 2005 nyara előtt átadhatnák a felújított egyes terminált.

Az átmeneti időszakra a fapados társaságoknak - köztük a SkyEurope-nak - a 2B terminált ajánlotta fel a Budapest Airport, ami azért jelent problémát, mert a kettes terminál olyan szolgáltatásokat fizettetne ki a diszkont társaságokkal, amelyekre azok nem is tartanának igényt. Ez több millió eurós bevételkiesést okozna a cégeknek.

A Budapest Airport vezetősége a Népszabadság megkeresésére elmondta, hogy a társaság mindent megtesz annak érdekében, hogy a felújítási munkálatok minél előbb befejeződjenek, a kivitelezők kiválasztása azonban időigényes feladat. A légikikötő kommunikációs igazgatója elmondta: a sátor csak átmeneti megoldást jelenthet, a kettes terminál azonban használható.